Moguć dvoboj Mesija i Ibrahimovića 1Zlatan Ibrahimović Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Konačno je došao dan da vidimo Lionela Mesija u Ligi šampiona, a da na sebi nema dres njegove Barselone, ali i da ponovo gledamo Zlatana Ibrahimovića u borbi za istu titulu, odnosno na osnovu prvih nastupa PSŽ-a i Milana procenimo koliko ovi klubovi stvarno mogu sa svojim glavnim vedetama u novoj sezoni LŠ.

Pod uslovom da ovaj drugi bude u stanju da se nosi sa povredom Ahilove tetive.

S tim da su im prepreke potpunog različitog nivoa. Tako će velemajstor loptanja iz Argentine predvoditi svoje „svece“ protiv, po svim parametrima, nedostojnog Briža, mada klub iz Belgije vodi kolo u tekućem prvenstvu te zemlje (četiri pobede, dva remija i jedan poraz).

Papreno plaćeni sastav odlično gura u Ligi 1 (maksimalnih pet trijumfa), što se i podrazumevalo od Mbapea, Nejmara, Ramosa, Vajndaluma, Hakimija, Domarume, Di Marije (suspendovan za gostovanje na startu LŠ)…, ali fokus trenera Maurisija Poketina, pulena mu i gazda teških bankovinih računa nije više na gomilanju  domaćih trofeja nego na izbijanju na vrh evropske piramide.

I konačnoj valorizaciji silnih ulaganja u igrački kadar nekoliko poslednjih godina.

Na tom projektovanom putu, Briž je viđen samo kao početna „žrtva“ tzv. tima snova iz grada svetlosti, a ukupna gola razlika od 6:0 za PSŽ iz njihovog prethodnog dvomeča (takođe u osnovnoj rundi takmičenja) dodatno tanji šanse za rezultatsko iznenađenje, čim bi se smatrao i remi.

– Neće biti lako ni protiv jednog protivnika, jer niko nije bez razloga u Ligi šampiona, znamo da stalno moramo nastojati biti najbolja verzija sebe. Pogotovo sada kada bi svi da se dokažu protiv nas, ali ovaj klub, stručni štab i ekipa imaju svoj cilj. Zna se šta je naš san i učinićemo sve što treba da ga najzad pretvorimo u javu. Za početak, želimo sva tri boda  na terenu dobre ekipe Briža, pa da osvojimo grupu… – kaže krilni vezista novog Mesijevog tima Julijan Dreksler.

Ibrahimoviću i Milanu će biti kudikamo teže, s obzirom da će druga polovina terena pripasti slavnom Liverpulu, „dželatu“ sedmostrukog prvaka Evrope kom je baš tadašnja družina sa „Enfilda“ pred nosom makla već „kaparisanu“ titulu u čuvenom preokretu u finalnoj utakmici 2005. godine, pre nego što ju je sadašnji trener Jirgen Klop pre par godina ponovo vratio na taj deo Ostrva.

I sada su „crveni“, u teoriji, bliži celom bodovnom plenu, ali niko nikada ne sme potceniti ekipu za čiju je realizaciju zadužen vremešni, ali golgeterski još potentni Šveđanin.

Ukoliko ovaj bude u stanju da uopšte bude u protokolu susreta, jer ga muči noga nakon vikend pobede nad Laciom, a lekari čine sve da ga osposobe i da na klupi ze rezerve ostave francuskog reprezentativcu Olivijea Žirua.

– Naporno smo radili da to postignemo i bićemo uzbuđeni kada krene nova avantura. Himna Lige šampiona je jako bitna za nas. Da li će mi biti na telefonu kao zvono? Neće, ali za takve stvari imam Zlatana, on me budi. Ovaj Milan je najjači od kada sam trener. Igrači su sazreli i svesni su svoje snage. Idemo na pobedu u svakoj utakmici, pa ćemo videti gde će nas to dovesti – zvuči spremno za izazove šef struke Stefano Pioli.

Večeras startuje i vlasnik najviše LŠ trofeja – Real, protiv Intera oslavljenog prodajom prvog strelca ekipa Lukakua; poslednji finalista Mančester siti (dočekuje Lajpcig); redovni učenik eliminacione etape Atletko, kom u goste stiže Porto; stalni članovi elite Ajaks (protiv Sportinga) i Borusija iz Dortmunda (sa Bešiktašem).

Takođe, sreda 15. septembar 2021. godine biće upisana zlatnim slovima u istoriju Šerifa, jer je moldavski prvak preko leđa naše Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama ušao u odabrano drušvo i probaće da najpre Šahtjoru pokaže da nije zalutao na najveću scenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari