Monako Saše Obradovića uspeo u onome u čemu su samo još Marusi i Beneton - za četvrtinu dao svega dva poena 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Monako je samo za deset minuta upropastio sve što je dobro uradio tokom uvodnih 20 minuta polufinalnog duela sa Olimpijakosom (76:62). Izjednačio je u trećoj deonici negativan rekord u Evroligi.

Teško će Saša Obradović moći sebi, a kamoli drugima da objasni kako je njegov tim doživeo potpuno pomračenje u trećoj deonici, nakon što je na veliki odmor otišao sa 12 poena prednosti (29:41).

Dugo će srpski sturčnjak pamtiti treću deonicu u kojoj su njegovi izabranici ubacili svega dva poena, izgubivši tu deonicu sa nestvarnih 27:2.

Ako je za utehu Obradovića, Monako nije postavio negativan rekord, već se u tome izjednačio sa Marusijem i Benetonom koji su, takođe, ubacili najmanji broj poena u istoriji elitnog takmičenja, u jednoj deonici.

Beneton je 2005. ubacio samo dva poena u duelu sa Efesom. Šest godina kasnije, Marusi je protiv Partizana takođe učinio isto, u meču TOP 16 faze.

Marusi je tada predvodio Jorgos Barcokas, aktuelni trener Olimpijakosa, a njegovi puleni tada nisu uspeli da ubace više od dva poena u drugoj deonici.

Nešto slično se dogodilo Žalgirisu 2014.  kada je u meču sa Efesom ubacio smao jedan koš protiv Efesa. Sedam godina kasnije, Monako je osetio sličnu dozu nelagodnosti i blama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari