Monako uz negativan rekord kapitulirao u trećoj četvrtini, Olimpijakos prvi finalista Evrolige 1EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Odlično je Monako odigrao prvih 20 minuta, međutim, katastrofalnim pristupom u trećoj deonici omogućio je Olimpijakosu da napravi preokret i postane prvi finalista na Fajnal-foru Evrolige u Kaunasu (76:62).

Olimpijakos je odigrao meč u skladu sa stilom igre i načinom pristupanja samom duelu u većem delu sezone – negledljivo i apatično u prvom poluvremenu, a potom dopadljivo, brzo i kreativno u nastavku, u kojem je naterao Monako da u trećoj deonici poravna negativni rekord Evrolige.

Naime, iako je startovao sa prednošću 29:41, Monako je u trećoj deonici ubacio svega dva poena, čime je izjednačio negativni rekord po broju poena u jednoj deonici.

Olimpijakos je treći kvartal rešio rezultatom 27:2 i time praktično naterao pulene Saše Obradovića na kapitulaciju.

Iako se činilo da je srpski stručnjak uspeo da iskontroliše ega svojih najboljih igrača, prevashodno Majka Džejmsa, nastupom u drugom poluvremenu pokazali su da nisu zaslužili da se nađu u finalu.

Zaista je neverovatno delovalo sa koliko indolentnosti su vodeći igrači Monaka igrali u drugom poluvremenu u kome su pogodili samo jednu trojku iz 12 pokušaja.

Imali su samo dve timske asistencije i apsolutno ništa nisu uradili defanzivno kako bi opteretili najbolje igrače Olimpijakosa.

Saša Vezenkov se nametnuo kada je bilo najvažnije, pokazavši na delu razloge zbog kojih je proglašen za MVP regularnog dela sezone. Meč je završio sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije.

Olimpijakos je plesao u trećoj deonici; za nepunih pet minuta uspeo je da istopi dvocifrenu prednost, oslonjen na simultnake Vezenkova, Papanikolaua (15p, 8sk) i Fala (12p, 4as).

Čak deset timskih asistencija imao je Oli u trećoj deonici koju je rešio u svoju korist 27:2.

Na vreme se Slukasu (9p, 7as), u organizaciji igre priključio Vokap (7as), njih dvojica imali su ukupno 14 asistencija, sjajno sarađujući sa Falom i Vezenkovim.

U poslednjoj deonici Atinjani nisu dozvolili rivalu da se osetnije približi; manirski su održavali desetak poena prednosti obezbedivši mesto u nedeljnom finalu u kome će se nameriti na boljeg u meču između Barselone i Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari