"Mora da se ugoji i u kafanu...": Učitelj i učenik, Dejan Savić i Živko Gocić, primeri lepše strane srpskog sporta 1foto: VK Novi Beograd

Novi Beograd je predložio, a Crvena zvezda prihvatila, pa su novinari imali retku priliku da prisustvuju zanimljivoj konferenciji za medije trenera domaćeg tima i gostiju. Povod je prvenstveni derbi u vaterpolu, koji se igra 5. novembra (19.45) na bazenu „Vlaho Bata Orlić“.

Živko Gocić (Novi Beograd) i Dejan Savić (Crvena zvezda) su zajedno igrali, recimo na OI 2008, potom je Savić bio selektor Gociću od 2012, kojeg je posle godinu dana promovisao u kapitena nacionalnog tima. Ostvareni su vrhunski rezultati , stvorena je atmosfera kojom se i danas ponose.

“Dejan je jedan onih koji su me terali da godinu dana pre isteka ugovora sa Solnokom preuzmem ulogu trenera, pređem na tu, mračniju stranu igre. Dosta smo pričali pre toga, teme su bile vaterpolo, sport, život” rekao je Gocić.

Savić se nadovezao:

“Istina je da smo pričali. Dve stvari me nije poslušao. Mora da se ugoji i da ćešće ide u kafanu.”

“Radiću na tome”, bio je spreman odgovor Gocića.

I konstatacija da je učenik u prednosti. To je bio kraj konferencije, a na početku Gocić je, kako je istakao, rešio da privatizuje malo skup:

“Hoću da Saviću izrazim svoju zahvalnost na njegovih deset godina na mestu selektora, na rezultatima koje smo zajedno ostvarili do 2016. godine, a posle toga bez moje pomoći. Deki, hvala!”

Savić je izrazio zadovoljstvo što je gost Novog Beograda na konferenciji za medije.

“Posebno sam zadovoljan što sam tu sa Gocićem. Lepa ideja i drago mi je što sam na ovom bazenu.”

Osvrnuli su se treneri i na utakmicu zajedničkom konstatacijom da je Novi Beograd favorit.

“Novi Beograd je sad u novom izdanju, imao je peh protiv Radničkog i sigurno je da nas sada čeka ranjeni i gladni lav pa smo malo u strah. Čeka nas težak posao. Tražiću od igrača da naprave što manje grešaka, znaju protiv kakvih veličina igraju. Hoćemo da vidimo gde smo pred onim što nas čeka, a sada nam je prioritet Evrokup. Naš rival ima ogromne ambicije na svim poljima i realno je bliži pobedi”, rekao je Savić.

Gocić je potvrdio takvu konstataciju ali je dodao:

“To ništa ne znači, moramo da pokažemo u bazenu da smo bolji. Bili smo u Budimpešti i u dva i po dana imali korisne treninge sa Ferencvarošem. Susret sa Zvezdom nam je u glavi ali se spremamo i za ono što na predstoji. Imamo neke kadrovske probleme ali verujem u igrače koji će se pojaviti na ivici bazena. Pozivam i navijače i neka više budu na našoj strani.”

Gocić je otkrio da u sastavu neće biti Nikole Jakšića. Savić o odsutnima nije govorio ali je u zbilji i šali istakao:

“Sve ću znati dva sata pred utakmicu. Ima bolesnih, povređenih, možda i uvređenih li sigurno da tri, četiri standarna igrača neće biti u sastavu. Igrali smo dosta utakmica do sada i za staru i debelu ekipu nije lako.”

Nekadašnji selektor je odgovorio na pitanju o sadašnjem stanju klupskog vaterpola:

“Imamo pet klubova u Evropi, vraćamo se na scenu. Međutim ambicije zavise i od pomoći, a pitanje koliko država može da pomogne u aktuelnoj političkoj situaciji. Jasno je da vaterpolo kao trofejni sport zaslužuju svu pažnju, posebno jer su klubovi pokazali da imaju vrednost. I Novi Beograd koji ima velike ambicije zaslužuje svu pomoć navijača, medija i vrha države.

Novi Beograd je favorit, Crvena zvezda nema šta da izgubi. Domaćin sigurno pamti da je jedini poraz u ligi doživeo baš na Dorćolu. Istina, Novi Beograd je vodio Dejan Jovović sada u stručnom štabu Partizana, Crvenu zvezdu Aleksandar Filipović, prvi saradnik Dejana Savića.

U ostalim susretima trećeg kola Partizan u 18.45 dočekuje Valis, Radnički je domaćin Naisu u 20, Proleter na svom bazenu igra sa Šapcem u 19, a Vojvodina će odmeriti snage sa Vukovima u 18.

Plasman: Radnički 9, Novi Beograd, Crvena zvezda, Partizan i Šabac 6, Vukovi i Valis 4, Vojvodina i Nais 1, Proleter bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari