Mrkela: Neko u FSS-u želi da zaustavi Zvezdu na putu ka petoj tituli 1Foto: Starsport

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je večeras „da neko u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) očigledno želi da zaustavi tim na putu ka petoj šampionskoj tituli“, nakon što u meču sa Vojvodinom nije dosuđen penal u 71. minutu.

„Očigledno je da nekome u FSS smetaju uspesi Crvene zvezde i da se našem klubu konstantno guraju klipovi u točkove, a sve u cilju da se Crvena zvezda zaustavi na putu da osvoji petu šampionsku titulu. Neshvatljivo je da sudije koje sede u VAR sobi u FSS ne vide penal nad Dragovićem (Aleksandar) kada igrač Vojvodine udara kopačkom u glavu našeg igrača“, rekao je Mrkela, preneo je klub.

Fudbaleri Zvezde pobedili su večeras na gostovanju posle preokreta ekipu Vojvodine sa 2:1, u meču 16. kola Super lige Srbije.

Sporni incident dogodio se u 71. minutu, kada je Dragović ostao na zemlji, a sudija nije svirao penal. Austrijski reprezentativac je u 61. minutu postigao gol za pobedu crveno-belih.

„To već ne može da se prihvati kao slučajna greška. Posle ponovljenog penala iz VAR sobe za našeg rivala kada je igrao u Kruševcu i niza grešaka u njihovu korist, a na našu štetu ove jeseni, svesni smo da se organizovano radi protiv Crvene zvezde“, dodao je Mrkela.

„Nećemo nikome poručivati da se leči jer smo takav njegov odnos prema našem klubu i očekivali, ali vam poručujemo da nećemo dozvoliti da se našem klubu ponovi ‘kuhinja’ iz 2017, kada smo brutalno pokradeni, a našem rivalu se mnogi sklanjali uz neviđene medijske pritiske u toj sezoni“, rekao je on.

Mrkela je istakao „da će Zvezda dati svoj maksimum na terenu i van njega, poštujući fer-plej, da osvoji petu uzastopnu šampionsku titulu“.

Zvezda je druga na tabeli Super lige Srbije sa 38 bodova, pet manje od prvoplasiranog Partizana, koji večeras na svom terenu igra protiv Proletera.

Crveno-beli će nakon večerašnjeg meča crno-belih imati utakmicu manje u odnosu na njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari