Mučim i sebe i fanove 1foto: CAROLINE BLUMBERG/EPA

Jelena Janković rekla je da će nakon US opena doneti odluku o nastavku svoje karijere jer nakon serije ranih eliminacija i predaja mečeva oseća da “muči i sebe i publiku”.

-Ja jesam borbena i volim ovaj sport i volim da se takmičim, ali nažalost moje telo mi ne omogućava da igram na ovom nivou. Povrede me ubijaju u pojam, izgubila sam i samopouzdanje i volju uopšte i motivaciju… Grehota, ljudi dođu da navijaju i stvarno imam puno fanova širom sveta, koji me podržavaju, ali nažalost nisam sposobna, nisam u situaciji da pružim ono što bih mogla da se osećam dobro – kazala je nekada najbolja a sad 69. igračica sveta za Glas Amerike.

Kako je objasnila tokom prošle sezone imala je dve rupture na pektoralnom mišiću uz konstantne probleme sa leđima i iz godine u godinu sve teže podnosi napore.

-Ne volim da kukam, ali sad sam stvarno došla do stadijuma da mi je teško da izdržavam ove napore…. Mene to boli jer ja nisam tip koji voli da predaje mečeve, uvek igram do kraja, ali stvano ne mogu… A nažalost, eto i Nole i Viktor i Janko, svi imaju neke svoje probleme, verovatno od svih tih napora koje imamo svakodnevno, od putovanja jer naš način života je izuzetno… neobičan, i u neku ruku i nezdrav – istakla je Jankovićeva.

Srpska teniserka pokušaće da se pripremi za US open a nakon američkog gren slema odlučiće da li i na koji način će nastaviti da se bavi tenisom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari