Murinjo raspalio po svojim igračima: Ne mogu da ih oteram kao Gvardiola, pojedinci su tromi, lenji... 1Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Portugalskom stručnjaku malo treba da se ustremi ka svojim igračima, a remi na gostovanju Servetu bio je dovoljan da iskaže potpuno nezadovoljstvo kadrom kojim raspolaže.

Zbog toga što su se iz Švajcarske vratili samo sa bodom (1:1) fudbaleri Rome zakomplikovali su sebi situaciju pred poslednje kolo Grupe G u Ligi Evrope.

Praška Slavija, kao prvoplasirana, ima dva boda prednosti i sama je režiser konačnog rasporeda na tabeli.

Roma će morati da savlada Šerif i da se nada da Česi neće biti bolji od pomenutog Serveta, odnosno da će Švajcarci napraviti veliko iznenađenje.

Ako Slavija i Servet odigraju nerešeno, Roma bi morala da trijumfuje sa pet i više golova razlike kako bi grupnu fazu završila kao prvoplasirana.

U suprotnom, za prolaz u narednu fazu moraće da se u baražu izbori protiv trećeplasirane ekipe iz jedne od grupa u Ligi šampiona.

Očekivano, u skladu sa svojim manirom, Žoze Murinjo je posle meča sa Servetom za neuspeh okrivio svoje igrače, pogotovo one koji najviše prostora dobijaju upravo u Ligi Evrope.

– Imali smo šanse, ali početak drugog poluvremena je nešto što nam se dešava previše često. Šteta što nemamo kameru u svlačionici, da vidite da im svaki put na poluvremenu objasnim da će protivnik koji igra kao domaćin i koji gubi sa golom zaostatka da na teren izađe da se bori. To je prirodna reakcija, nešto što očekujem – počeo je Murinjo sa izlaganjem posle utakmice u Švajcarskoj.

Portugalac je posebno apostrofirao izdanje Auara, veznog igrača Rome i nekoga ko je trebalo da predstavlja veliko pojačanja kada je letos iz Liona stigao u Rim.

– Opet smo bili površni u ponašanju, u našem tumačenju trenutka. Ima igrača koji su još jednom propustili priliku da se dokažu, Auar recimo. Ima ih nekoliko koji sede na klupi i u Seriji A na teren ulaze sa odličnim stavom, ali u Ligi Evrope su nekako tromi, lenji. Kao da nisu navikli da budu na klupi.

Zbog neuspeha u poslednjem kolu, Roma će prolećno izdanje na međunarodnoj sceni početi protiv predstavnika Lige šampiona.

– Biće teško protiv tima koji ispadne iz Lige šampiona. Dve nove evropske utakmice, jedna na Olimpiku pred punim tribinama i navijačima pokazuju ljubav. Nije drama što idemo u plej-of. Drama je kad igrači u drugom poluvremenu na teren ulaze sa pogrešnim stavom i to iznova i iznova. Iskreno ne razumem to. Vodio sam ekipe na 150 utakmica u mnogo težim utakmicama Lige šampiona, a opet izgleda da neki ljudi bez bogate istorije u Evropi ove utakmice igraju na minimum.

Murinjo je kritike ustremio i ka onima koji su u suštini standardni u Seriji A, poseduju kredibilitet ali nisu ni senka od igrača u Ligi Evrope.

Protiv Serveta, u drugom poluvremenu ušli su Lorenco Pelegrini, Spinacola, Andrea Beloti, Renato Sančez.

– Ima onih koji daju sve od sebe svih 90 minuta i onih koji u ovom takmičenju dignu nos. Niko od njih neće platiti cenu. To može da radi Gvardiola. Ako nije srećan jednim igračem, kaže mu zbogom, izbaci ga i izabere nekog drugog. Ja to ne mogu da radim ovde. Mogu samo da pokušavam da ih svaki dan na treningu udaram kako bih izvukao najbolje iz ove ekipe.

Proslavljeni stručnjak takođe smatra da se kod mnogih igrača oseti jasna razlika kada igraju u Rimu i na gostovanjima, odnosno da nemaju istu motivaciju niti pružaju slične partije.

– Možda je to DNK Rome. Pojedinci su kod kuće u komfornoj zoni, publika ih naelektriše. Teže je na strani… Pojedinci nemaju osećaj odgovornosti. Ne žele da me obaveste da su spremni i da bi trebalo da igraju više. Možda bi izgubili glas ako bi pitali? Jer ovako će da igraju više kada ostali budu umirali. Jer kada stigne poziv, uvek se isti igrači jave da odgovore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari