Nakon što je "odjavio" Crvenu zvezdu, Šengelija prihvatio ponudu Panatinaikosa, pita se Virtus 1EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

U Crvenoj zvezdi su baš bili uporni da dovedu Tornikea Šengeliju, međutim, Gruzin iz političkih ubeđenja nije želeo da dođe u Srbiju. Dokazani krilni centar spreman je da prihvati ponudu atinskog velikana i preseli se u Grčku.

Zvezda je u Šengeliji videla opciju za startnog krilnog centra, koji u opisu svog košarkaškog znanja ima i sasvim zavidnu centarsku tehniku. Angažovala je Zvezda sve moguće logističke veze ali je Gruzin ostao dosledan da iz političkih ubeđenja ne želi da dođe u Srbiju. Ostavio je Šengelija crveno-bele da razmatraju neke druge, sigurno jeftinije opcije, dok bi on karijeru mogao da nastavi u Panatinaikosu.

Nekadašnji NBA košarkaš navodno je prihvatio lične uslove, ali PAO i Virtus još uvek nisu pronašli formuli prema kojoj bo obe strane bile zadovoljne, s obzirom na to da iskusni košarkaš ima aktivan ugovor sa velikanom iz Bolonje.

Virtus je ovog leta redukovao izdatke za plate, tačnije ukupan budžet sa 25 na nekih 19 miliona evra i shodno tome godišnja plata Šengelije za narendu sezonu ispostavila se kao preskupa varijanta. Gruzin je trebalo da prihoduje dva miliona evra, što PAO sigurno može da mu ponudi.

Panatinaikos ima mogućnost da Virtus obešteti milionskom svotom novca ili da se Šengelija dogovori sa klubom iz Bolonje i time dobije papire.

Grčka agencija SDNA dodanto piše da je Šengelija trenutno u Americi i priprema se za izazove reprezentacije Gruzije na predstojećem Mundobasketu. Gruzija je u grupi sa Slovenijom, Zelenortskim Ostrvima i Venecuelom a sve mečeve igrače u japanskom gradu Okinavi.

Panatinaikos je ovog leta je ovog leta bio izuzetno aktivan pošto je doveo: Kostasa Slukasa, Džerijana Grenta, Luku Vildozu, Kajla Gaja, Dimitrisa Moraitisa, Joanisa Papapetrua, Dinosa Mitoglua, Kostasa Adetokunba i Matijasa Lesora, uz trenera Ergina Atamana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari