U Crvenoj zvezdi sređuju redove: Odlazak Raduljice, Ilić bi mogao na pozajmicu u FMP 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Uporni su bili u Crvenoj zvezdi da potpišu Miroslava Raduljicu prošle sezone, što se na kraju ispostavilo kao greška. Takođe, doveden je i Dalibor Ilić iz Igokee ali ni on nije uspeo da se izbori za neku, barem epizodnu ulogu. Sada bi obojica mogli da napuste crveno-bele redove.

Zvezda je u proteklih petnaestak dana dovela trojicu novajlija u unutrašnjoj liniji i planira da kompletira spisak startnom četvorkom. Juče je, kao što je Danas već pisao, produžena saradnja sa Ognjenom Kuzmićem što je indikativno dovelo do toga da crveno-beli moraju da rasterete centarsku liniju. Trenutno, Duško Ivanović na raspolaganju ima čak petoricu centara (Mitrović, Tobi, Bolomboj, Kuzmić, Raduljica) i još dvojicu koji mogu da igraju prevashodno na pet, a po potrebi i na četiri (Simonović i Ilić).

S tim u vezi, prema saznanjima Danasa, u Zvezdi rade na tome da skrate spisak i dogovore se sa Miroslavom Raduljicom i Daliborom Ilićem.

Iako se Vlada Jovanović prošle sezone žestoko protivio da Raduljica dođe u ekipu, smatrajući da fizički nije više dovoljno agilan za evroligaške kriterijume, uprava je bila toliko uporna da ga je na kraju potpisala. Procena mladog stručnjaka ispostavila se tačnom, s obzirom na to da ni kod Duška Ivanovića Raduljica nije igrao, naprotiv. Gotovo da je čitavu takmičarsku godinu proveo u civilu. Njegov ugovor, pritom, uopšte nije bio finansijski zanemarljiv (navodono oko 350.000 evra) a po slovu potpisane saradnje važi i za takmičarsku 2023/24.

Uzevši u obzir kako je klub selektirao igrače na mestu petice, jasno je da Raduljica ni u narednoj sezoni ne bi bio bitan faktor. S tim u vezi, dve strane pokušavaju da pronađu model po kojem bi dogovorili raskid saradnje. Istovremeno, crveno-beli žele da dodatno rasterete centarsku liniju, samim tim i kompletan sastav odlaskom Dalibora Ilića na jednogodišnju pozajmicu, najverovatnije u FMP.

Iako je javnost prošle sezone obaveštena da je potencijalni reprezentativac Srbije potpisao ugovor na četiri sezone, format saradnje zapravo je 2+2, što znači da bi već sledećeg leta Ilić mogao da promeni sredinu.

Nekadašnji košarkaš Igokee nije uspeo da se adaptira na znanto veće zahteve u Zvezdi. Prošle sezone je imao krajnje epizodnu ulogu kod obojice trenera (Vlada Jovanović, Duško Ivanović) a nerekto je mečeve posmatrao u civilu. Nijedan od stručnjaka nije uspeo da mu pronađe ni adekvatnu poziciji u timu, lutao je od četvorke do petice, ali je sve vreme bilo jasno da nema kvalitet neophodan za evroligaške standarde.

Odlaskom u FMP, Ilić bi imao šansu da na delu pokaže da ipak može biti od koristi Zvezdi i da bi imalo smisla produžiti saradnju narednog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari