Nedović posle simultanke protiv Olimpijakosa: Ne zaboravite, ja sam Srbin 1Nemanja Nedović photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Odigrao je ubedljivo najbolji ovosezonski meč u nedavnom trijumfu Panatinaikosa na terenu Olimpijakosa (81:76) i tako automatski ponovo postao interesantan grčkim medijima. Nemanja Nedović opisao je kako su „zeleni“ preokrenuli rezultat u poslednjoj deonici, u prvom večitom grčkom derbiju u domaćem šampionatu, posle dve godine.

Nažalost, Nedović je poslednjih meseci imao velikih zdravstvenih problema. Tek u poslednje dve nedelje igra na visokom nivou i u prepoznatljivom stilu.

„Svi su znali kakve sam probleme imao od početka sezone, pa sam zaista želeo da budem u najboljoj mogućoj kondiciji za ovaj meč, jer sam veoma dobro znao njegovu važnost i veoma sam srećan što sam odigrao dobro“, poručio je Nedović u razgovoru za grčku Gazetu.

Bio je Nemanja uporan i odlučan i kada je Olimpijakos vodio sa 14 poena prednosti.

„Nikad nisam prestao da verujem. U stvari, stalno sam to govorio saigračima. Kada smo se vratili, rekao sam im: Samo napred, i dalje verujemo, preokrenućemo. Iako smo imali loš period u tom trenutku, nikada nismo odustali. Osetili smo na kraju treće deonice da možemo da preokrenemo. Imali smo nekoliko sjajnih šuteva, ali zaista smo svojim trudom zaslužili da pobedimo“, istakao je reprezentativac Srbije.

Atmosfera je bila zagušujuća što je otežavalo komunikaciju na tajm-autima.

„Od tolike buke nismo mogli tačno da čujemo o čemu pričamo. Ono što je trener govorio je da ne prestanemo da verujemo u zonu i da možemo da se vratimo. Uradili smo sve kako treba, imali smo i sreće da smo pogodili nekoliko veoma teških šuteva. A kada sam izašao s pet faulova, Sent Ros koji je ušao, pogodio je najvažniju trojku i pomogao nam da pobedimo. Svi smo bili spremni za ovu utakmicu“, pohvalio je Nedović saigrača.

Trijumfom u večitom grčkom derbiju Panatinaikos bi trebalo da na polju motivacije i samopouzdanja znanto unapredi timsku hemiju.

„Od sada sve zavisi od nas. Ako budemo bili pametni, gradićemo oko ove pobede. Rekao sam, sve je u našim rukama. Proslavimo ovu pobedu još malo, ali od utorka je zaboravljamo i razmišljamo samo o utakmici sa Zenitom koja je u četvrtak“, uverava Nedović.

Još kao igrač milanske Olimpije Nedović je pokazao da mu prija igranje u Pireju.

„Volim da igram u atmosferi poput ove. Ne zaboravite, ja sam Srbin. I mi imamo sličan derbi, pa sam svestan takve atmosfere. Ona je za mene veliki motivator. Zaista uživam u duelima sa timovima sa mnogo emotivnih navijača. Svakako je mnogo bolje ovako nego pred praznim stadionima…“, istakao je Nedović, koji se nada da će Panatinaikos uskoro početi da beleži i znatno bolje partije u Evroligi.

„Istina je da nismo u najboljoj mogućoj poziciji, ali ne smemo da zaboravimo da smo kod kuće odigrali samo tri utakmice (u Evroligi). Bilo je mnogo mečeva na gostovanjima i u stvari neke od njih smo mogli da dobijemo, recimo protiv Bajerna ili Baskonije. Ali od sada to moramo da vidimo kao dobru priliku da se vratimo jači. Nadam se i verujem da ćemo preokrenuti sliku i na utakmicama Evrolige“, zaključio je as Panatinaikosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari