Nekadašnji saigrač Vlada Divca u Sakramentu: Popuši cigaretu pa izađe na parket 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Majk Bibi prisetio se saradnje sa srpskim centrom u Kingsima.

Bila je to nezaboravna družina iz prestonice Kalifornije. Sakramento nikada kasnije neće uspeti da dostigne slavu i uspehe generacije koju su predvodili Vlade Divac i Kris Veber.

Nažalost, Los Anđeles Lejkersi sa Kobijem Brajantom i Šakilom O Nilom bili su nepremostiva prepreka na Zapadu, ali će navijači Kingsa zauvek pamtiti način na koji su igrali Vlade, Kris, Peđa, Dag, Bobi…

Bila je to vickasta košarka, prepuna kreativnih i maštovitih poteza za koje je najčešće bio zadužen Vlade Divac, baš kao i za atmosferu u timu.

O tome koliki je autoritet bio centar rodom iz Prijepolja, prisetio se Majk Bibi, u to vreme startni plejmejker i neko ko je imao veoma važnu ulogu i sistemu Rika Adelmana.

– Vlade je bio lider u svlačionici, starao se da sve bude mirno. Njegovo ophođenje se nikad nije menjalo, bez obzira da li je ubacio dva ili 30 poena. Uvek je bio isti – otkrio je Bibi u razgovoru sa Metom Barnsom i Stivenom Džeksonom.

Naravno, o Divčevom načinu života ispredale su se razne priče. Bilo je evidentno da baš i nije bio posvećen svom telu, da jeste, verovatno bi svake sezone bio jedan od najboljih centara u NBA ligi.

Ipak, nezdrave navike dobrano su uticale na njegovu fizičku nagu, stamenost, eksplozivnost, energetsku svežinu.

– Njegova glava je bila viša od vrata toaleta. Dolazim i vidim ga da puši. Pitao sam ga iznenađeno: ‘Da li ti to pušiš?’. On bi samo brzo završio, bacio cigaretu i otrčao na zagrevanje – slikovit je bio Bibi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari