Neko već slavi, neko odavno žali 1Dejan Stankovic foto: Nikola Mitic / STARSPORT

To malo neposustalih redovnih pratilaca zbivanja u klupskom fudbalu Srbije svačega se nagledalo i naslušalo od polovine jula do ove nedelje, a sada čeka samo još da notira prvaka za sezonu 2021/2022. i drugog od dva učesnika kvalifikacija za Ligu konferencije iz, opšte je ubeđenje, na mnogo nivoa, determinisane Superlige.

Po starom običaju, fokus će biti na mečevima večitih rivala, samo ovog puta mnogo više nego u završnicama prvenstava poslednjih godina, jer od početka dominacije Crvene zvezde 2018, Partizan nije bio tako blizu naslova šampiona. A, tako daleko da su i u Humskoj prestali da veruju da je moguće da u poslednjih 90 minuta SLS crveno-beli ispuste prvo mesto, odnosno ne uzmu makar jedan bod protiv Voždovca, koliko im je potrebno za 33. titulu u istoriji.

Bez obzira što bi eventualna „seča“ favorita, na njegovom „Rajku Mitiću“, Zmajevima donela možda izlazak u Evropu niko ne uzima u obzir takav ishod. Šta više, Zvezda i njeni navijači privode kraju pripreme slavljeničke koreografije i fešte posle malog gradskog derbija sa „mušterijom“ u dva ligaška duela ove sezone (1:0, 3:0), ali i mnogih pre toga.

– Imamo još utakmicu sa Voždovcem, da overimo titulu – uskliknuo je Nenad Sakić, pomoćni trener u stručnom štabu Crvene zvezde posle trijumfa u pretposlednjem kolu, a pre duela sa Zvezdinim dužnikom iz 2017, kada je Voždovac „pomogao“ Partizanov prevrat na vrhu tabele u poslednji čas.

I Partizan ima posla sa nekim ko želi i ima šansu da na leto odigra neku evropsku utakmicu, a da to nisu pripremne, s tom razlikom da crno-belima ne bi vredelo ni da daju tuce golova niškom Radničkom ako se na drugoj strani Brda, u isto vreme, ne desi veliko čudo.

– Ne nadam se više tituli. Nije realno posle svega. Brutalno smo pokradeni u odlučujućim utakmicama. Neću da pričam o mečevima Zvezde. Oduzeta nam je titula koju mislim da smo zaslužili na terenu. Vidim u kom pravcu sve ide – rekao je trener viđenog viceprvaka, Aleksandar Stanojević, nakon što je Valjak prešao preko Voždovca početkom ove nedelje.

U jednom od njegovih, vrlo verovatno, oproštajnih mečeva na komandnom mestu pored terena, jer je izgleda čvrsto rešio da razočaran još jednom ode iz Partizana i domaćeg fudbala. Čim prođe finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, sledećeg četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari