Nemačka uz Norvešku u Top osam: Jedno su želje Srbije, a drugo realnost 1EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Posle poraza Orlova na startu druge runde Svetskog prvenstva za rukometaše znalo se da su ispali iz trke za četvrtfinale, a poraz Holandije je to samo „pečatirao“ (33:26).

Kada dođeš u situaciju da zavisiš od tuđeg učinka onda su velike šanse da ne dobiješ ono čemu se nadaš, kao što je to slučaj sa reprezentacijom Srbije na aktuelnom takmičenju u Švedskoj i Poljskoj.

Pre duela sa Norveškom znali su Toni Đerona i njegova ekipa da ih samo pobeda nad jednim od favorita za medalje može zadržati u borbi za Top osam, ali su očajnim drugim poluvremenom uprskali svar.

I zato je bilo iluzorno nadati se da će im ambiciozna Nemačka pomoći porazima u 2. i 3. krugu druge faze turnira, jer su Panceri već večerašnjim ubedljivim trijumfom nad Holandijom završili u Top osam.

I tamo se pridružil Norveškoj, kao takmacu iz iste grupe, jer je ova prva, par sati pre njih, savlađivanjem Katara (30:17) došla do osam bodova i prolaska dalje. Jedina dilema je koja će sa kog mesta.

To će rešiti međusobnim duelom 23. januara, kada će naš tim u Katovicama na crtu Holandiji, s ciljem da trijumfuje i zadrži šansu da se „provuče“ u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

S tim da će ostvarivanje tog plana u velikoj meri zavisiti od učinka trećeplasiranih ekipa iz drugih grupa, konačnog rasporeda Top osam na SP, te imena osvajača narednih šampionata Evrope i Afrike.

Današnje slavlje Milosavljeva, Kukića, Radivojevića, Borzaša… protiv Argentine (28:22), očekivano, nije im bilo dovoljno za „vađenje kestenja“ posle Norveške, ali ih je zadržalo na rezervnom putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari