Nenad Zimonjić i Rene Stabs osvojili Vimbldon u konkurenciji veterana 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC (Arhiva)

Srpski teniser Nenad Zimonjić osvojio je titulu na Vimbldonu, pošto je u paru sa Rene Stabs pobedio Grega Rusedskog i Končitu Martinez u finalu sa 6:2, 6:2. Srbin i Australijanka su titulu podigli u konkurenciji veterana u miks dublu.

Pre finala, Nenad i Rene su odigrali dva duela u grupnoj fazi i oba su dobili bez izgubljenog seta, dok su im Navratilova i Vudford predali meč bez borbe, piše Sport Klub.

Zimonjiću ovo nije prvi da se pojavljuje u ulozi veterana na Vimbldonu, a najavio je da će u bliskoj budućnosti odigrati još neki zvanični turnir u konkurenciji dublova, iako ima 47 godina.

Ovo je druga titula na Vimbldonu u istom danu za Srbe, pošto je pre Zimonjića trofej podigla i Luna Vujović u konkurenciji dama do 14 godina. Treću titulu za Srbe može da podigne Novak Đoković koji će se za titulu boriti protiv Karlosa Alkaraza.

Istovremeno, Nenad Zimonjić je pored učešća na turnirima veterana, najavio da bi mogao da se vrati i seniorskom tenisu, u slučaju da stigne adekvatna ponuda i predlog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari