Nepobedivi na stazi 1Foto: SEBASTIEN NOGIER/ Epa

Jusein Bolt trčaće sutra poslednji put trku na 100 metara uveren da će manje od deset sekundi nakon što napravi prvi korak u finalu Svetskog prvenstva u Londonu, koje počinje u 22:45 po lokalnom vremenu, mediji moći da objave vest o njegovom ukupno 20. zlatu sa najvećih takmičenja pod naslovom „Nepobediv.

Jusein Bolt je otišao u penziju nepobediv u individualnim disciplinama“.

– Nikad se ne zna, ali ja se nadama da će naslov biti: Nepobediv! Nezaustavljiv! Zapišite to. Znate da nikada ne idem na prvenstva ako nisam sto posto siguran u sebe. Moj trener veruje da sam spreman. Ja sam 100 posto siguran da jesam – kazao je Bolt novinarima u Londonu.

Rekorder na 100 metara, koji je u ovoj disciplini na planetarnim prvenstvima i Olimpijskim igrama osvojio šest zlatnih medalja, ipak nije siguran favorit u Londonu.

– Ja sam autsajder iz nekog razloga. To iznova i iznova čitam. To mi govore ljudi iz mog tima… Izgleda da moram ponovo da se dokažem. Na poslednjoj trci imao sam vreme 9.95, što mi pokazuje da idem u dobrom pravcu…. Na prvenstvima sve se svodi na to ko uspe da ostane pribran. Bio sam u toj situaciji ranije. Vreme je za pokret – rekao je Bolt.

Na SP i OI „“Najbrži čovek na svetu“ osvojio je i osam zlata na 200 metara uz jedno srebro na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, dok je sa štafetom na 100 metara bio pobednik šest puta. Na SP u Londonu Bot se neće takmičiti na 200 metara dok će sa štafetom nastupiti sledeće nedelje. 

Četvoro srpskih takmičara u nedelju

U nedelju će na Svetskom prvenstvu u Londonu nastupiti četvoro srpskih takmičara – Tamara Salaški trači u kvalifikacijama na 400 m (12:55), Milan Ristić takođe se takmiči u kvalifikacijama na 110 m sa preponama (14:15), dok je polufinale u ovoj disciplini istog dana od 21:10, a Teodora Simović počinje maraton u 15:00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari