Bez osvojenog seta u dva meča Zlatne grupe Novak Đoković je neslavno završio svoj debi nastup na Mastersu u Šangaju, jer bez obzira na rezultat u sutrašnjem meču sa Rafaelom Nadalom nakon dva poraza nema nikakve šanse da se plasira u polufinale. Drugi poraz u grupi od Rišara Gaskea 6:4, 6:2 bio je još ubedljiviji od onog na startu od Davida Ferera (6:4, 6:4), a srpski teniser poslednje takmičarske nedelje u ovoj sezoni jednostavno je bio daleko ispod svog ovogodišnjeg proseka.

Bez osvojenog seta u dva meča Zlatne grupe Novak Đoković je neslavno završio svoj debi nastup na Mastersu u Šangaju, jer bez obzira na rezultat u sutrašnjem meču sa Rafaelom Nadalom nakon dva poraza nema nikakve šanse da se plasira u polufinale. Drugi poraz u grupi od Rišara Gaskea 6:4, 6:2 bio je još ubedljiviji od onog na startu od Davida Ferera (6:4, 6:4), a srpski teniser poslednje takmičarske nedelje u ovoj sezoni jednostavno je bio daleko ispod svog ovogodišnjeg proseka. Gaske je poveo 4:1 u prvom setu, a sve što je u tom trenutku Đoković uspeo da uradi jeste to da prednost smanji na 4:3. Prvi servis najboljeg srpskog tenisera nikako nije išao, a forhendi su najčešće završavali u autu. Francuski teniser koji je prošle nedelje na Mastersu u Parizu stigao do polufinala je posle svega sat i po pobedio Đokovića i tako obezbedio mesto među četiri najbolja, na 4,3 miliona dolara vrednom turniru u Šangaju.
– Nisam imao rešenje za njegovu igru. Oba poraza su bila nekako iznenađujuća za mene i za ljude oko mene, ali mislim da neće uticati na sve ono što sam uradio tokom godine. Sada ću da se odmorim i dobro fizički, ali i mentalno pripremim za narednu sezonu – rekao je Đoković nakon meča. Treći teniser sveta će sutra odigrati i poslednji, revijalni meč sa drugoplasiranim sa ATP liste Rafaelom Nadalom, koji je takođe eliminisan sa Mastersa. Španac je izgubio duel sa zemljakom Fererom u tri seta 6:4, 4:6, 3:6. Nakon današnjih mečeva u Crvenoj grupi znaće se i preostala dva učesnika polufinala. Rodžer Federer se sastaje sa Endijem Rodikom, a Nikolaj Davidenko igra protiv Fernanda Gonzalesa. Najboljem teniseru sveta je neophodna pobeda za prolaz u polufinale, jer ga je Čileanac pobedio na startu turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari