Ni Ivan Obradović neće sa Krstajićem 1Foto: STARSPORT

Lista fudbalera koji ne žele da igraju za Srbiju dok je Mladen Krstajić selektor proširena je i za ime Ivana Obradovića.

Levi bek Anderlehta je posle Luke Milivojevića i Matije Nastasića treći koji je direktno odbio poziv selektora da igra za nacionalni tim.

Podsetimo, Obradović je naknadno pozvan u nacionalni tim kada je posle prijateljske utakmice sa Nemačkom (1:1) u sredu postalo jasno da kapiten Aleksandar Kolarov neće zbog povrede moći da igra ni na prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala (ponedeljak). Odbijanje Obradovića da se odazove pozivu stavilo je selektora Krstajića u nezavidan položaj, pošto na poziciji levog beka za sada ima samo fudbalera Čukaričkog Miroslava Bogosavca, koji je u nacionalnom timu debitovao na meču protiv „pancera“.

Inače, Bogosavac za Krstajića nije bio čak ni druga opcija, pošto je na saopštavanju spiska za mečeve sa Nemačkom i Portugalom naveo da ga je pozvao zbog toga što je levi bek Crvene zvezde Milan Rodić povređen. Sudeći po ovoj izjavi Krstajića, ispada da je Obradović ustvari tek četvrta opcija, što je verovatno uvredilo igrača koji je kod prethodnog selektora Slavoljuba Muslina odigrao značajnu rolu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, u kojima je bio prva izmena Kolarovu. Nije isključeno i da je Obradović uvređen i zbog toga što je Krstajić na Mundijal u Rusiji umesto njega poveo Rodića koji u pomenutim kvalifikacijama nije odigrao ni minut.

– Istina je, dobio sam poziv. Prvo su me zvali u sredu uveče, odmah posle remija s Nemačkom, a potom i juče ujutru. I to me nije zvao selektor Krstajić, već, kao po običaju, neko iz Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nisam želeo da se odazovem i odbio sam poziv. Jednostavno, ne želim da nastupam za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor. To je moja konačna odluka – izjavio je Obradović, navodeći da svoje razloge za ovakvu odluku ne želi da objašnjava javnosti.

Obradović je inače samo još jedno ime u nizu igrača sa kojima je selektor Krstajić, blago rečeno, imao nesporazum. Osim Milivojevića i Nastasića, koji su takođe eksplicitno rekli da neće da igraju za Srbiju dok je on selektor, na spisku igrača nalazi se još imena koja su u takozvanoj sivoj zoni.

Tako je na primer Krstajić izjavio da Marka Grujića ovaj put nije pozvao zato što je prethodno odbio da igra za mladu reprezentaciju. Međutim, vezista Herte naveo je da to nije tačno i da nikada nije odbio poziv selektora mladih Gorana Đorovića. Ostalo je nejasno i da li je možda i Branislav Ivanović odlučio da se ćutke povuče iz reprezentacije pošto je na Mundijal otišao bez kapitenske trake na ruci, a u mečevima Lige nacija nije bio prvi izbor.

Misterija vlada i oko defanzivca Napolija Nikolu Maksimovića koji bi bio odlično rešenje na poziciji desnog beka, gde ga trener Karlo Ančeloti uglavnom stavlja ove sezone. Krstajić je uoči okupljanja reprezentacije naveo da je Maksimović povređen, iako je on i posle te izjave bio u protokolu Napolija na meču Serije A. Na kraju nije isključeno ni da je napadač Aleksandar Prijović bez pompe odbio poziv, shvativši da mu se, uslovno rečeno, ne isplati da iz Saudijske Arabije dolazi kao bi bio tek treći špic, iza Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića.

Mladenović kao peta opcija

Kao peta opcija na spisku selektora Krstajića našao se Filip Mladenović koji igra za poljsku Lehiju iz Gdanjska. Pored Mladenovića naknadni poziv dobio je i defanzivac Crvene zvezde Milan Gajić. Iako je po vokaciji desni bek, Gajić je za crveno-bele od početka prolećnog dela sezone odigrao nekoliko mečeva po levoj strani. Do zaključenja ovog izdanja nije bilo informacija da li je možda još neko od naknadno pozvanih igrača odbio da se odazove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari