Ni Sud za sportsku arbitražu nije podigao "rampu" sa igranja Kampaca 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nije prošla žalba Crvene zvezde na odluku Evrolige.

Nakon što je nezavisni Finansijski panel supendovao dalje registrovanje novih košarkaaša šampiona Srbije za elitno takmičenje, uprava kluba sa Malog Kalemegdana tražila je ukidanje „presude“.

Jer samo u tom slučaju može da računa na bravurozno znanje i mogućnosti Fakunda Kampaca, donedavnog NBA igrača na čiji je potpis potrošena rekordna suma novca za naše prilike.

Međutim, Sud za sportsku arbitražu u Lozani nije prihvatio da uvede privremene mere u slučaju Argentinca, pa će ovaj nastaviti da oduševljava Zvezdine pristalice samo u ABA ligi.

Crveno-beli imaju pravo na ponovnu žalbu, do 23. januara, ali kako je Evroliga ostala dosledna odluci o sankcionisanju Zvezdinog kršenja finansijskog fer-pleja malo je verovatno da će trener Duško Ivanović imati Kampaca na raspolaganju pre marta.

Bivši as Dalasa i madridskog Reala već je propustio nekoliko mečeva nakon dolaska u redove regionalnog prvaka, a sva je prilika da ga neće biti ni u utakmicama protiv Žalgirisa, Partizana, Virtusa, Olimpije, Makabija i Albe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari