"Nije čudo što se bore za Fajnal-ejt": Aleksandar Vučić o davanjima države za večite rivale 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović)

Predsednik Srbije još jednom potvrdio veliku finansijsku pomoć Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Tokom gostovanja na Hepi televiziji prvi čovek države pričao je o mnogim sportskim temama, pa i ponovio da Srbija obilato novčano podržava naše predstavnike u košarkaškoj Evroligi.

„Sebe smo doveli u situaciju da toliko veliki novac izdvajamo za košarkaške klubove Crvenu zvezdu i Partizan, da možda tri ili četiri košarkaška kluba u Evropi imaju takve pare od države, nije čudo što se bore za Fajnal-ejt. Od države je to ogroman novac. Samo hoću da kažem ljudima da to jaka država može da finansira, pri čemu je Zvezda tu po pitanju plaćanja poreza veoma korektna“, rekao je Aleksandar Vučić.

Neizbežan deo intervjua bila je i dugo najavljivana, ali još nezapočeta, izgradnja Nacionalnog stadiona u Beogradu. Posle ulaganja u sličnu infrastrukturu širom Srbije.

„Bio je predsednik UEFA Čeferin, razgovarali smo, tražio sam jedno od njega i neću reći njegov odgovor. To će biti jedan od najlepših stadiona u Evropi, sa 55 hiljada gledalaca, potpuno zeleni, u ekološkom stilu, biće to nešto izvanredno. Verujem da ćemo uspeti da napravimo sve bolje rezultate, kao što napredujemo u rukometu.

Možemo da izgubimo od Nemačke gol razlike, ali Nemci su višestruki evropski prvaci. Bili smo mi nekad olimpijski šampioni, pa je Hrvatska sve preuzela, pa smo mi sve vreme bili ništa sem 2012. kad smo bili evropski vicešampioni. Ali dovedete Đironu, uložite, pa će rezultati da se vide.

Nismo imali sreće na Evropskom prvenstvu u košarci, ali nadam se da ćemo imati na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, kao i na sledećem Evropskom prvenstvu, jer mislim da imamo ubedljivo najjaču ekipu. Kad je tu Nikola Jokić, pa još Bogdanović, sa sadašnjim Petruševim… To je reprezentacija kojoj malo ko može da se suprotstavi u Evropi, uz sve NBA igrače“, sve prati Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari