Nikola Jokić relaksira saigrače pred direktan duel za lidersko mesto na Zapadu: Nije velika utakmica 1Foto: AP/Stephen Spillman

Denver dočekuje prvoplasiranu Minesotu u direktnoj borbi za lidersko mesto na Zapadu, na kraju ligaškog dela sezone.

Preostale su još tri utakmice do završetka ligaškog dela NBA sezone.

Gužva na vrhu Zapadne konferencije poprilična je. Minesota i Denver poravnati su na samom vrhu na skoru 55-24, dok Oklahoma ima pobedu manje.

Prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa u konferenciji može biti veliki kredit, posebno ako se uzme u obzir da su pomenute tri ekipe ujedno i najdominantnije u ulozi domaćina na Zapadu.

Nagetsi su na skoru 32-8, Tanderi 30-8, dok je Minesota izgubila dve utakmice više.

S tim u vezi, predstojeći meč, odnosno gostovanje Vulvsa Nagetsima može biti od presudne važnosti za obe ekipe.

Vulvsi trenutno imaju prednost zbog boljeg međusobnog odnosa sa Nagetsima ove sezone (2:1 u pobedama). Poslednji put slavili su pre desetak dana u Bol areni koja će u noći između srede i četvrtka biti poprište novog okršaja dve ekipe koje se poprilično razlikuju po stilu igre.

Nakon derbija, Nagetse očekuju dva lakša gostovanja San Antoniju i Memfisu do početka plej-ofa 20. aprila.

Da li zbog želje da relaksira saigrače, spusti pritisak i pokuša da uveri javnost da Nagetsi mogu da krenu u odbranu titule i bez manijakalne želje da ligaški deo završe na čelu Zapadne konferencije, Nikola Jokić poručio je da meč sa Vulvsima ne spada u kategoriju presudnih i naročito bitnih.

– Ne vidim to kao naročito veliku utakmicu. Važno je da završimo prvi deo sezone zdravi. Naravno, ići ćemo na pobedu, ali ljudi samo prave od toga priču, da je to velika utakmica. Nadam se da će da biti zanimljivo, mada ne pravim od toga nešto veliko – poručio je Jokić, napomenuvši.

– Važno je da igramo na pravimo način i ostanemo zdravi, da u poslednjim četvrtinama izgledamo kao u ovoj utakmici i što više momaka se razigra, da tako uđemo u plej-of.

U odnosu na najboljeg košarkaša Nagetsa, Majkl Meloun, trener Denvera ima nešto drugačije viđenje novog duela sa Vulvsima.

– Već u svlačionici sam rekao momcima da nam je fokus već na Minesoti. Idemo kući, da se odmorimo i spremimo za taj meč. Igramo u našoj kući, protiv velikog rivala, koji želi da ide na vrh tabele. Čekaju nas tri utakmice do kraja i prvo mesto je i dalje u vazduhu. Idemo da se takmičimo, pa da vidimo šta će se desiti. To nam je utakmica godine, zato što je sledeća utakmica na listi. Svi razumemo šta nas čeka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari