Nikola Jokić o rekordu Lebrona Džejmsa: Uzor mladima, u zenitu karijere već 20 godina 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER (arhiva)

Iako je sezona LA Lejkersa krajnje prosečna i vrlo durobna, ostaće upamćena po tome što je Leborn Džejms, na poslednjem meču „jezerdžija“ protiv Oklahome Siti Tandera, postao najbolji strelac u istoriji NBA lige.

U 39. godini života i svojoj 20. sezoni u NBA ligi, Lebron Džejms je uspeo da oborio rekord Karima Abdula Džabara koji je bio na snazi punih 39 godina.

Pred kraj treće četvrtine utakmice sa Oklahomom, koju su Lejkersi izgubili (130:133) Lebron Džejms je košem prestigao magičnu granicu i sa 38.388 poena postao najbolji strelac u istoriji najkvalitetnije lige na svetu.

Nakon duela sa Minesotom, u kojem su se Nagetsi poigravali sa odbranom gostiju (146:112) Nikola Jokić je upitan da prokomentariše dostignuće asa Lejkersa i četvorostrukog NBA šampiona.

„Teško je da će neko u skorijoj budućnosti da uradi ono što je Lebron napravio.Veliki je uspeh ostvario. Čovek nije nikada bio u zenitu karijere, njegov zenit traje svih 20 godina, koliko je u ligi. Ne može veliki broj ljudi u sportu da napravi ono što je Lebron uradio“, naglasio je Jokić.

Srbin smatra da je Lebron uzor mnogim generacijama.

„On je neko u koga treba da se ugledaju brojne generacije. Ako tražiš nekog da ti bude idol, Lebron je tvoj čovek. Uvek je u top formi, pravi je lider svih timova u kojim je igrao, ima kontinuitet forme 20 godina, osvajao je titule i medalje… On je pravi uzor.“

Iako u 39. godini života, Lebron sigurno nije u sovjoj poslednjoj NBA sezoni. Želja mu je, da makar jednu takmičarsku godinu odigra zajedno sa svojim starijim sinom Bornijem koji je 2004. godište i naredne sezone bi trebalo da krene na koledž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari