"Nismo odreagovali na agresiju Grčke": Svetislav Pešić objasnio poraz u Atini 1EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Selektor košarkaške selekcije Srbije posložio razloge pada u igri tokom pretposlednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dobrih 30 minuta su Orlovi držali konce u svojim rukama, a onda su toliko popustili da im ni produžetak nije bio dovoljan da se vrate u normalu i zaustave nalete Grčke, koja se za razliku od njih i pre večerašnjeg duela plasirala na Mundobasket 2023.

Zato sada moraju kako znaju i umeju da opravdaju ulogu favorita protiv Velike Britanije, 27. februara u Beogradu, jer im je to zadnja prilika za štikliranje cilja u ovom kvalifikacionom ciklusu.

„Odlično smo igrali odbranu u prvom poluvremenu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, kontrolisali smo skok, bili strpljivi u napadu. U nastavku, Grčka je odigrala znatno agresivnije, nismo odreagovali na pravi način, dozvolili smo rivalu da nametne igru u tranziciji, napravili smo dosta grešaka, Grčka se vratila u meč i stigla do pobede.

Kako se prednost koju smo stekli topila, tako smo gubili na samopouzdanju, birali smo pogrešna rešenja u napadu, lako dozvoljavali rivalu da stigne do poena, a na kraju su ključne bile tri trojke u nizu“, sumirao je selektor našeg tima Svetislav Pešić, a njegovo mišljenje deli i naš najbolji poenter u Atini.

„Težak poraz. Pokazali smo dva različita lica. Jedno veoma dobro, i jedno baš loše. Kontrolisali smo dešavanja na parketu dok smo bili agresivni u odbrani i strpljivi u napadu, kada smo popustili u odbrani i dozvolili igru po principu trči i šutiraj, Grčka je uspela da se vrati u meč, stekla je veliku dozu samopouzdanja za igru u napadu, što je na kraju bilo i presudno“, konstatovao je strelac 25 poena, Nikola Milutinov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari