Nova medalja za Srbiju na Svetskom prvenstvu: Mate Nemeš osvojio bronzu i ide na Olimpijske igre 1foto:Starsport

Sjajan rezultat napravio je Mate Nemeš na Svetskom prvenstvu u rvanju. On je u grčko-rimskom stilu, u kategoriji do 67 kilograma, osvojio bronzanu medalju.

U odlučujućoj borbi Nemeš je bio bolji od predstavnika Kirgistana Amantura Ismailova. Podjednako važno je i to da je Nemeš ispunio snove time što se plasirao na Olimpijske igre u Parizu.

Njegova kategorija je jedna od onih koje su uključene u program Olimpijskih igara u Parizu.

Mate Nemeš je do medalje je stigao kroz repasaž pošto je u četvrtfinalu eliminisan u meču sa Kubancem Luisom Ortom koji je na kraju osvojio zlatnu medalju pobedom u finalu nad Hasratom Džafarovom iz Azerbejdžana.

Nemeš je u repesažu prvo bio bolji od Rumuna Mihaija Mihuca, a potom je u duelu za bronzu porazio Ismailova u dramatičnom meču, koji je posle preokreta završen sa 3:3.

Nemeš je poslednji osvojio bod, pa je došao do medalje i karte za Olimpijske igre. Drugu bronzu u turniru u kategoriji do 67 kg osvojio je Iranac Mohamed Reza

Gerei.

Nemeš je tako došao do treće medalje na planetarnim šampionatima, u svojoj karijeri i druge bronzane. On je 2022. takođe u Beogradu, došao do zlatnog odličja.

Inače, Srbija je na Svetskom prvenstvu u rvanju došla do pet medalja. Stevan Mićić osvojio zlato (slobodni stil, do 57 kg), a bronze su Srbiji doneli Ali Arsalan (grčko-rimski stil, do 72 kg), Hetag Cabolov (slobodni stil, do 74 kg) i Georgij Tibilov (grčko-rimski stil, do 63 kg).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari