Novak Đoković prvo sa Fučovičem 1 EPA-EFE/YOAN VALAT

Prvi reket sveta dobio protivnika u drugom kolu Mastersa u Parizu, protiv Mađara dobio sva tri meča.

Samo nekoliko sati nakon objave ATP listu za ovu nedelju i smanjivanja liderske prednosti Novaka Đokovića u odnosu na njegovog najbližeg pratioca, Rusa Danila Medvedeva, na 800 bodova, pervi reket sveta dobio je protivnika u drugom kolu Mastersa u Parizu, jer je Marton Fučovič preskočio drugu redovnu „mušteriju“ našeg asa Fabia Fonjinija – 2:1.

Mađar je lako poveo u setovima, pa mu se Italijan revanširao da bi odlučujući deo meča, posle dosta drame, rešen tek u taj-brejku, pa će Srbin ovog utorka (oko 19.30) četvrti put u karijeri ukrstiti rekete sa 40-plasiranim u singl poretku. Njihovo kratko rivalstvo počelo je 2018. godine i obeleženo je pobedama starijeg Đokovića, počev od tog US opena (3:1), preko turnira u Dohi 2019. (2:1) do četvrtfinala poslednjeg Vimbldona (3:0).

– Drago mi je što sam se vratio.Volim ovde da igram i to mi daje dovoljno samopouzdanja da znam da mogu daleko da doguram ovde. Problem bi mogao da bude samo nedostatak takmičarskih mečeva. Zbog toga je veoma važno da dobro počnem i da iz meča u meč budem sve bolji… – rekao je petostruki osvajač turnira iz kategorije 1.000 (bodova) u Parizu još pre ove, njemu najinteresantnije, bitke prve runde takmičenja u Bersiju.

Dok se tim saradnika vlasnika rekordnih 36 Masters titula (isti broj ima i Rafael Nadal), odnosno rekordnih 20 grend slem kruna (identičan skor imaju Nadal i Rodžer Federer) bavio analizom Fučovičevog tenisa iz duela sa Fonjinijem, Novak se pripremao za dubl meč sa svojim zemljakom Filipom Krajinovićem, jer su se obojica odlučila da se pre svojih 1 na 1 mečeva „razmrdaju“ u konkurenciji parova, a žreb im je u startnom susretu dodelio Aleksa De Minora i Luka Savilja iz Australije – 2:1.

Inače, po dolasku u Francusku, branilac ATP trona je glasno i jasno rekao da do kraja sezone žela da sačuva vrh ATP liste od Medvedeva i napravi uspeh sa Srbijom u Dejvis kupu. Ambicije i mogućnosti Dušana Lajovića su daleko skromnije, ali raduje njegovo jučerašnje slavlje u uvodnom kolu, protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda – 2:0 (6:3, 6:4), što mu je omogućilo megdan sa sjajnim Aleksandrom Zverevim. Beograđanin je u oba seta napravio po jedan brejk, za pobedu posle svega 67 minuta.

 

 

Australijanci, odlučite se

Đoković ne zna da li će učestvovati na Otvorenom prvenstvu Australije, obzirom da Australijanci nikako između sebe da se dogovore hoće li i necepljeni takmičari moći u tu zemlju.

Kada bude izašlo saopštenje, onda ću moći i da se odlučim. U ovom trenutku postoji mnogo nagađanja. Nekoliko meseci se pričalo o određenim uslovima, i onda se dosta toga promenilo, i to na bolje, za vakcinisane igrače… Smatram da je veoma bitno da, ako se već ide u Australiju, uslovi za takmičenje budu isti za sve – objasnio je ličnu percepciju intervjuu za Večernje novosti jedan od osnivača nove asocijacije tenisera.

 

Danas kreću Krajinović i Kecmanović

Laslo Đere je sinoć, protiv Italijana Lorenca Musetija, završio svoju novembarsku misiju u „gradu svetlosti“ – 1:2 (6:4, 6:7 (5:7), 4:6), a danas će to uraditi još dvojica Srbina. Filip Krajinović duelom sa Amerikancem Rejlijem Opelkom, a kvalifikant Miomir Kecmanović susretom sa Franzucom Gaelom Monfisom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari