Novak Đoković rastužio konkurenciju: Ima plan da igra i u 41. godini 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Fantastičnom partijom u finalu US opena, Novak Đoković pomerio je lične granice osvajanjem istorijskog 24. grend slema.

Simbolika je bila takva da je Đoković posle pobede nad Danilom Medvedevim, nakon što je proslavio sa svojom porodicom, prijateljima i stručnim štabom osvajanje titule, obukao majicu kojom je posvedočio koliki je prijatelj bio sa Kobijem Brajantom.

U poslednjim sezonama Kobi je imao dres upravo sa brojem 24, a to je do sada ukupan saldo osvojenih grend slem titula srpskog asa i najboljeg tenisera ikada.

Posle finala, prilikom dodele pehara, Danil Medvedev je upitao Novaka, onako šeretski, kada namerava da stane, a Goran Ivanišević je odgovorom verovatno rastužio njegovu konkurenciju i iznendio javnost.

– Novak planira da igra Olimpijske igre 2028. godine u Los Anđelesu. Ne verujem da će reći ‘dosta’ ukoliko osvoji 25. grend slem titulu. Brine o svakom detalju, nikad nije srećan na terenu, ima ogroman pogon – poručio je Ivanišević, što bi moglo da znači da bi Đoković bio na terenu i u 41. godini života.

Đoković se nije mnogo potresao zbog izgubljenog finala na Vimbldonu od strane Karlosa Alkaraza.

– I dalje je gladan, i dalje ruši rekorde. Uvek je nervozan na terenu. Nismo spomenuli Vimbldon nijednom od Sinsinatija, to je ostalo u prošlosti. Novak je momak koji samo ide dalje. On je jedinstven, genije. Nema mnogo ljudi kao što je on. Ovo što je uradio je jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta, ne samo u tenisu. On je rođeni pobednik. Kada mu kažete da nešto ne može, želi da dokaže suprotno.

Objektivno sagledavši tok meča, Ivanišević je poručio da je Medvedeva puno koštao loš start samog duela.

– Imao je sreće, Danil mu je poklonio brejk u prvom setu. Zatim je usledilo mnogo razmena, mnogo iscrpljujućih razmena, drugi set nije izgledao dobro, ali Novak je odigrao nekoliko neverovatnih poena. Njegova energija se povratila u taj-brejku, to je bio ključ, kao na Vimbldonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari