Novaka Đokovića ne zanimaju manji turniri, ali to nije razlog za brigu 1Foto: AP/Mark J. Terrill

Sedmostruki grend slem šampion smatra da će najbolji teniser današnjice dostići željenu formu do Rolan Garosa.

Đoković je sezonu započeo na rezultatski loš način. Prvo je ispao u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, a potom je baš podbacio na Indijan Velsu porazom od Luke Nardija u trećem kolu.

Odlučio je da ne nastupi na maestersu u Majamiju, iako je prethodno najavio mogućnost učešća na renomiranom turniru na Floridi, a njegov poslednji potez protumačen je kao vid želje da se što bolje pripremi za sezonu na šljaci.

– Novaka Đokovića nije baš briga kada gubi na manjim turnirima. Voleo bi, naravno, da osvoji svaki turnir, ali mislim da u ovoj fazi karijere nekada ode na put samo da bi se testirao: ’Koliko sam dobro trenirao kod kuće?’ Onda dođe na turnir, igra s najboljima na svetu, pobedi rundu-dve tri, koji god da bude rezultat, pa shvati: ’Oh, u redu, dovoljno sam blizu, ne moram da budem bolji u ovom trenutku. Rolan Garos je za dva meseca, tada moram da budem na maksimumu, za to i Vimbldon – razmišljanja je Mats Vilander, čuveni švedski teniser koji se godinama već uspešno bavi komentatorskim poslom.

U odlukama Srbina da ne nastupa na previše turnira tokom sezone, Vilander i vidi razloge osvajanja grend slemova iz godine u godinu.

– Onda će se nadati da će održati formu do Olimpijskih igara. Sada je sa aspekta takmičenja malo zatišje u sezoni. Eto, Novak ni ne igra u Majamiju. Za njega je važno da odigra nekoliko mečeva, pa da ode kući i opet trenira. Nisam zabrinut. Uvek me je brinulo kada Novak previše pobeđuje na Turu – poslednjih godina to nije slučaj, mislim da zato osvaja toliko slemova, jer je svežiji.

Prem poslednjim najavama, Đoković bi trebalo da se pojavi na mastersu u Monte Karlu koji je na programu od 7. aprila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari