Nove puške za 80 klubova 1Foto: Streljački savez Srbije

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na redovnoj sednici usvojio predloge Stručne komisije o raspodeli 80 vazdušnih pušaka klubovima i o organizaciji Kampa perspektivnih strelaca.

Streljački savez Srbije je letos odlučio da u okviru Programa pomoći klubovima, a na osnovu Plana utroška sponzorskih sredstava, realizuje nabavku 80 vazdušnih pušaka proizvođača „Fajnverkbau“.

Oružje je namenjeno klubovima koji se bave razvojnim programom (mlađe kategorije). Sa nemačkom fabrikom je postignut dogovor o nabavci po znatno sniženim cenama. Klubovi plaćaju participaciju (50 odsto cene), a ostale troškove pokriva SSS.

Prvobitno je bila predviđena nabavka 50 pušaka. Zbog velikog interesovanja klubova, SSS je u novim pregovorima obezbedio da se isporuči još 30 pušaka.

Po konačnom spisku, puške će dobiti ukupno 36 klubova koji su konkurisali u svoje ime ili preko regionalnih saveza.

Prošle godine SSS je po sličnom modelu nabavio i klubovima obezbedio 100 kompleta za razvoj disciplina pištoljem.

Kad je reč o kampovima, s obzirom da, zbog pandemije korona virusa tokom letnjeg raspusta nije bilo moguće organizovati planirane kampove u Karatašu i Novom Sadu, predložen je novi termin.

Prihvaćeno je da se petodnevni Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem održi u Novom Sadu u vreme jesenjeg raspusta (11 – 15. novembar). Učestvovalo bi 20 strelaca puškom i isto toliko pištoljem. Predviđeno je da tokom Kampa budu održani finale Kupa i Prvenstvo Srbije u gađanju vazdušnom puškom iz trostava (3 puta 20 hitaca). Novi plan će biti realizovan ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala organizovanje kampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari