Novi kapiten košarkaša Srbije: Šokirao sam se kad su mi saopštili da sam najstariji 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović je odlukom selektora Svetislava Pešića dobio kapitensku traku i predvodiće reprezentaciju Srbije Luka Mitrović u predstojećim mečevima u kvalifikacijama za Evrobasket 2025.

– Izuzetna mi je čast, jutros sam se šokirao na treningu kada sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao da je juče bilo kad sam bio među najmlađima, sada sam u nekoj drugoj ulozi, ali se ništa suštinski neće menjati – rekao je Mitrović, a potom dodao da je neophodno da se na predstojećim treninzima igrači što pre prilagode zahtevima selektora Pešića:

– Sada smo u nekim drugačijim bojama, drugačijoj opremi, ali sa istom željom i morivaciom kao i svaki put kada se nađemo na okupljanjima reprezentacije, Ostavljamo sve što je klupsko iza nas, sve lepo, loše, uspešno manje uspešno. Imamo samo jedan cilj u glavi, a to su ove dve utakmice u ovom prozoru i da pokušamo da se u ovom kratkom periodu što bolje pripremimo. Nije lako svi mi dolazimo iz nekih drugih sistema, pravila. Potrebno je sada se prešaltati na ono što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo ove dve utakmice na kojima ćemo se potruditi da upišemo pobede i na pravi način započnemo ove kvalifikacije.

On se potom osvrnuo na duele sa Finskom i Gruzijom.

– Uglavnom su to ekipe koje uglavnom nastupaju u istim ili sličnim sastavima. Poznaju se mnogo bolje nego mi i s toga su se u prošlosti dešavala neka iznenađenja, dobra stvar je taj dogovor FIBA i Evrolige, što dozvoljava Evroligašima da nastupaju na ovim prozorima i biće zbog toga znatno kvalitetniji timovi. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice bez obzira na protivnika, više usled okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje. Vidim da su momci svi srećni što su tu i onako su nestrpljivi i motivisani da rade, s toga svi zajedno moramo na svakom treningu biti motivisani sto odsto kako bi taj kratak period iskoristili što bolje moguće.

Mitrović je otkrio da se među igračima ne priča o finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća i dodao da ga raduje što se sreo i sa nekadašnjim saigračima.

– Ne priča se toliko o Zvezdi i Partizanu ovde, mnogo manje nego što mislite. To je ono čemu sam se radovao u ovim prozorima, što ću sa nekim momcima ponovo deliti svlačionicu i parket. Iskren da budem, jako lepo je raditi u takvoj atmosferi i vi ste posvećeniji i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija. Jedva čekam da se nadmećemo na treninzima – izjavio je novi kapiten “orlova”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari