Svetislav Pešić objavio spisak igrača koji će nastupati na početku kvalifikacija za EURO 2025. 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je imena igrača koji će konkurisati za sastav na početku kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Srbija će u petak, 23. februara (20.00) u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu dočekati Finsku, a tri dana kasnije gostovaće selekciji Gruzije u Tbilisiju.

Pored Srbije, Finske i Gruzije u grupi G kvalifikacija za EP 2025. nalazi se i selekcija Danske.

Na Evrobasket će se plasirati dva najbolja tima iz grupe pored Finske, koja je kao jedan od domaćina već obezbedila mesto na turniru.

To znači da je „orlovima“ za mesto na kontinentalnom prvenstvu potrebno da budu bolji bar od jednog od dva preostala tima u grupi.

Pešić je u ekipu za novi ciklus odabrao mahom igrače iz ABA lige, ali je u timu i nekoliko košarkaša iz evroligaških ekipa, poput Vanje Marinkovića, Marka Gudurića i Filipa Petruševa.

Reprezentacija Srbije će prvi zajednički trening obaviti u ponedeljak od 18.30 časova.

Na spisku se nalazi 15 igrača: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić. Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Prema FIBA proceni, Srbija je drugi favorit kvalifikacija posle Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari