Nurkić gradi škole u Ruandi, želi i u Srebrenici: Želim pomoći deci, nije bitno koje su boje i religije 1EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Košarkaš Portland Blejzersa zabrinut za sudbinu najranjivijeg dela dela čovečanstva.

„Žalosno mi je kad vidim šta sve ljudi rade. Neću govoriti Elonu Masku šta treba raditi sa svojim novcem, ali vidim da bi on radije kupio Tviter nego pokušao pomoći ljudima koji danas nemaju šta jesti. Imamo decu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, a ne činimo to“, izjavio je Jusuf Nurkić, od čijeg novca se grade dve škole u siromašnoj Ruandi.

„Živimo u teškom svetu… Bio sam u Ruandi tri dana, nisam nikad vidio toliko srećnih ljudi, toliko dečjih osmeha… A, imaju toliko malo. Video sam dve škole koje pohađa nekoliko hiljada djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam im kupiti cipele, knjige, sve što im je potrebno“, dirnut je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Dvadesetosmogodišnjak iz NBA lige ne planira tu da se zaustavi sa humanitarnim radom.

„Želim da im se izgradi košarkaški teren. Neverovatno je kad vidite da zaista možete pomoći. Nisam to planirao, otišao sam na odmor i šokiralo me ono što sam video.

Cilj mi je sagraditi i školu u Srebrenici. Želim deci bolju budućnost. Nije bitno koje su religije, mene te stvari ne dotiču. Belci, crnci, pripadnici bilo koje religije, o ljudima trebamo suditi samo po tome kakvi su ljudi“, podseća Nurkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari