Objavljeno kada Novak Đoković igra svoj prvi meč na Australijan openu: Idealno za gledaoce u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL ERREY

Organizatori Australijan opena objavili su da Novak Đoković svoj meč prvog kola igra u utorak na centralnom terenu, kao drugi u večernjem terminu.

To znači da bi duel srpskog tenisera i Španca Roberta Karbaljesa Baene trebalo da počne oko 10.30 časova po srpskom vremenu, nedugo nakon što se na „Rod Lejver areni“ završi meč između Tamare Zidanšek iz Slovenije i Tunižanke Ons Džabir.

Đoković će nastupiti na prvom grend slem turniru u sezoni posle dvogodišnje pauze, pošto je prošle godine deportovan iz Australije.

Zbog toga nije imao priliku da brani trofej koji je prethodno osvajao tri puta za redom, pa je ovu seriju prekinuo Rafael Nadal, koji je u finalu bio bolji od Danila Medvedeva.

Srpski teniser, trenutno peti igrač na svetu i četvrti nosilac turnira u Melburnu, pohod ka desetoj tituli na Australijan openu započinje susretom sa 29-godišnjim Špancem, trenutno 75. igračem na ATP listi.

Njih dvojica su do sada odigrli samo jedan međusobni duel i to 2019. godine, kada je u prvom kolu US opena Đoković pobedio rezultatom 6:4, 6:1, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari