Obradović: Tuča na terenu kojom je završena utakmica ne bi trebalo više da se ponovi 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je zadovoljan vođstvom njegove ekipe od 2:0 protiv Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige i dodao da opšta tuča na terenu kojim je završena večerašnja utakmica ne bi trebalo više da se ponovi.

„Došli smo da igramo protiv Reala, velikog kluba, znali smo da će biti teško. Ideja je bila da idemo utakmicu po utakmicu, sada vodimo 2:0 i zadovoljni smo kako smo odigrali utakmice. Naravno, plej-of nije još završen, neće biti lako jer Real ima toliko kvaliteta. Verujem da će ponovo igrati sa Taversom sledeću utakmicu. Moramo da budemo oprezni i spremni za sledeću utakmicu, čestitam mojim igračima“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Madridu.

Košarkaši Partizana poveli su sa 2:0 protiv Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige, pošto su u Španiji pobedili sa 95:80, u utakmici koja je zbog opšte tuče igrača prekinuta minut i 40 sekundi pre kraja.

Disciplinska komisija takmičenja odlučiće o kaznama i suspenzijama za igrače, a Obradović je upitan kako će Partizan da igra u slučaju odsustva Kevina Pantera.

„Dobro pitanje, ali ne znam odgovor. To će oni morati da nam kažu. Ovo nije dobra slika ni za Real ni za Partizan, to ne sme više da se ponavlja. Pričali smo o emocijama, igrači imaju emocije, ali ovo nije smelo da se dogodi. Pokušaću da smirim sve, pošto imam prijatelje u Realu, ovo je veliki klub i želim da se priča samo o košarci“, rekao je on.

„Imali smo dobrodošlicu i kada se vratim sutra u Beograd pričaću o tome, moramo da dočekamo protivnički tim na isti način. Moramo da pričamo o košarci i ni o čemu drugom“, dodao je trener crno-belih.

U tuči je povređen košarkaš Partizana Dante Egzum, kada ga je rvačkim zahvatom na pod bacio Geršon Jabusele, a novinari su upitali kakvo je stanje.

„Ne znam, loše izgleda, moramo sutra da proverimo. Kaže da ima bolove u stopalu, videćemo“, rekao je Obradović.

Govoreći o incidentu, Obradović je rekao da postoje snimci i da će se utvrditi ko je počeo tuču. On je dodao da su razgovarali Kevin Panter i Serhio Ljulj, da su prisutne emocije kod igrača i da je u prošlosti bilo sličnih incidenata.

„Verujem da se ovime sve završava. Nema potrebe da nastavljamo da pričamo o tome. Moramo svi da se smirimo, prvi ću to da uradim, pričao sam sa igračima, da se smirimo i kontrolišemo emocije i tako možemo nešto da osvojimo“, rekao je Obradović.

„Sudije su nam objasnile šta su videle na snimku, objasnile su da ko sa klupe uđe na teren, da je završio meč i to je to“, dodao je on.

Na televiziji Sport klub, koja je prenosila utakmicu, rečeno je da je Egzumu pukla tetiva na nožnom prstu do palca, ali da će se više znati posle detaljnijih pregleda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari