Odbojkašice Srbije prvakinje Evrope 1Foto: FoNet/CEV

Ženska odbojkaška reprezentacija postala je šampion Evropskog prvenstva pobedivši holandsku reprezentaciju sa 3:1.

Srbija je drugi put šampion Evrope od samostalnosti na takmičenju održanom u Gruziji i Azerbejdžanu.

Rezultati po setovima u finalu EP Srbija protiv Holandije (25:20; 25:22; 18:25, 25:18)

U trećem setu Srbija je povratila svoju igru, od starta igrala bolje i tako uzela sa trećim setom (25:18) i titulu prvaka Evrope 

Holandija je otvorila treći set boljom igrom i već u prvim minutima pokazala veće angažovanje od srpskih odbojkašica. Boljim napadom, ali i predanijom odbranom Holandija je smanjila prednost Srbije na 2:1 u setovima uzevši ovaj set sa 25:18.

Nakon velike serije od 5:0, Holandska reprezentacija dovela je odbojkašku reprezentaciju Srbije u tešku situaciju tokom dugog seta finala Evropskog prvenstva. Međutim, naša reprezentacija je uspela organizovanom odbranom i snažnim napadom da preokrene rezultat.

Srpske odbojkašice su izgubile svega dva seta na ovom prvenstvu što pokazuje kvalitet ove reprezentacije predvođene sekejtirin Zoranom Terziće.

Naše odbojkašice došle su do finala nakon sjajnog polufinalnog meča nad Turskom, savladavši je rezultatom 3:0. 

Srbija je pobedila Češku i Holandiju na startu prvenstva sa sa 3:0, a Belgiju sa 3:1. U četvrtfinalu je pobedila Belorusiju sa 3:0, isto tako i Tursku u polufinalu, da bi večeras u finalu od Holanđanki izgubile jedan set.

Bronzanu medalju osvojila je Turska, koja je u meču za treće mesto pobedila Azerbejdžan sa 3:1

Doček odbojkašica će biti organizovan u ponedeljak na balkonu Starog dvora, sa početkom u 19.30 časova.

Odbojkašice Srbije prvakinje Evrope 2

Foto: EPA-EFE / SERGEI ILNITSKY

Tatjana Bošković MVP sa još dve u idealnom timu

Za MVP Evropskog prvenstva „017 proglašena je srpska odmojkašica Tijana Bošković. Ona je sa 29 poena u finalu predvodila Srbiju do titule šampionki „starog kontinenta“, druge u istoriji zemlje od osamostaljenja.

Još dve naše devojke, Brankica Mihajlović kao najbolji primač, te Stefana Veljković kao najbolji srednji bloker. Društvo su im pravile tri Holanđanke (Ane Buijs (korektor, Loneke Sletje, Laura Dijkema), te po jedna Turkinja (Eda Erdem Dundar) i Azerbejdžanka (Valerija Mamadova). 

Sastavi timova finalista  

Srbija: Buša, Živković 2, Popović, Malešević 7, Mihajlović 15, Mirković, Veljković 12, Pušić, Bjelica, Stevanović 9, Rašić, Bošković 29, Milenković, Blagojević. (Greške protivnika 19 poena).

Holandija: Knip, Stoltenborg, Belijen 13, Plak 5, De Krujf 10, Balkenštajn 6, Šot, Slotjes 9, Buijs 9, Dijkema 2, Jasper, Dalderop, Polder, Kolhas. (Greške protivnika 31 poen).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari