"Odlučila je jedna lopta, idemo dalje": Željko Obradović ne očajava posle tesnog poraza 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trofejni šef struke Partizana mirno analizirao nastavak gubitničke serije u Evroligi.

Crno-beli su bili egal sa Crvenom zvezdom tokom najvećeg dela prvog večitog derbija u istoriji košarkaške Evrolige i imali čak šut za pobedu, ali je Nemanja Nedović uradio ono što Panetr nije u akciji domaćina utakmice 12. kola – 73:76.

„Mi smo promašili četiri šuta iz otvorenih pozicija, Zvezda nije i na kraju je stigla do pobede. Tokom čitavog meča smo imali problema u napadu, pogodili smo samo pet trojki iz 27 pokušaja, nismo uspeli i žao mi je zbog toga. Atmosfera je bila fantastična, poslali smo prelepu sliku u Evropu. To je znak da možemo da odigramo utakmicu, da se posle derbija priča o košarci a ne o huliganima koje treba oterati iz dvorane.

Odlučila je jedna lopta, Nedović je pogodio trojku, mi smo imali mogućnost da igramo do kraja, Panter je uzeo šut iz otvorene pozicije nije pogodio, a Nedović jeste. To je košarka. Ja zaista verujem u ekipu koju vodim. Da smo pogodili jednu od pomenute četiri lopte, sada bi priča bila drugačija, ali… Moram da naglasim da je odgovornost moja“, izjavio je Željko Obradović.

Na novinarsko pitanje zašto njegov tim gubi utakmice u neizvesnim završnicima, najtrofejniji evropski stručnjak imao je spreman odgovor.

„Kako da podignem ekipu posle poraza od Zvezde? Nema vremena. Ljudi ovo je sport. Idemo dalje, sledi Cedevita Olimpija, nastavićemo sa radom i treninzima. U pojedinim momentima izgledamo kao da nemamo iskustva i zato kažem da je moja odgovornost za poraz. Završna četiri napada nisu bila u skladu sa onim što smo želeli i planirali, a zbog toga smo kažnjeni“, rekao je Obradović nakon četvrtog vezanog poraza u EL, kom nije jasno je kako je ovaj duel sa Crvenom zvezdom mogao proći bez navijačkih incidenata, koji su obavezan „dekor“ njihovih duela u ABA ligi i domaćim takmičenjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari