"Odnos prema Partizanu je sramota za Srbiju": Rikardo Gomeš tvrdi da u Evropi nema takvog sudijskog "ludila" 1foto StarSport

Jedan od najboljih fudbalera Srperlige Srbije ogorčen zbog tretmana kluba iz Humske.

Sa 11 golova, vodeći strelac domaćeg prvenstva gostovao je na klupskoj televiziji i tom prilikom se još jednom osvrnuo na nerešen rezultat sa Javorom (3:3), u 16. kolu SLS.

Bez poricanja činjenice da je Partizan mogao i morao da iskoristi još neku šansu umesto što je ispustio vođstvo posle preokreta, ali s akcentovanjem nepostojećeg a iskorišćenog penala za Ivanjičane i nesviranog a očiglednog jedanaesterca za Beograđane.

„To je velika sramota za domaću ligu, ne želim da zvuči kao opravdanje, protiv Javora nismo igrali dobro i to priznajem, ali ne možeš da sviraš penal na takav način i da nećeš uopšte da pogledaš VAR! Pogledaj, pa ako proceniš da je penal sviraj, nije nikakav problem.

Potom i faul nad Vujačićem, ista situacija, protivnički igrač uopšte ne gleda loptu, drži ga sa obe ruke. Ludilo, zaista ludilo, i takav odnos stvarno traje predugo… Lako je reći sa strane Partizan je izgubio ili odigrao nerešeno, ali pogledajte samo šta se dešava na utakmicama. To treba da se sredi, da se suđenje podigne na viši nivo, jer je sramota je za zemlju kao što je Srbija da se dešavaju takve stvari“, izjavio je centarfor sa Zelenortskih ostrva.

Partizan trenutno kaska sedam bodova za Crvenom zvezdom, dok je prošle sezone je do 28. kola bio prvi da bi na kraju opet završio iza večitog rivala, uz više spornih odluka arbitara i tvrdnju tadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića da je crno-belima oteta titula.

„Najveća želja dok sam u Partizanu mi je da osvojimo titulu. Nikakva Liga konferencije, pa ni Liga šampiona ne može to da nadoknadi. Najveći san je osvajanje prvenstva i mi ćemo davati sve od sebe dok to i ne ostvarimo“, dodao je Rikardo Gomeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari