Ognjen Dobrić: Spustili smo gas, pala nam je koncentracija 1foto: Srđjan Stevanović Starsport

Crvena zvezda je i protiv Mege u Hali sportova „Ranko Žeravica“ pokazala neobjašnjive padove u igri. Jeste slomila „ljubičaste“ oslonjena na stečeni kredit sve do poslednje deonice, u kojoj je mogla sve da upropasti (78:87).

Ognjen Dobrić je, uz Fakunda Kampaca, bio najdominantniji igrač u Zvezdi i presudno produktivan u poslednja dva minuta, tokom kojih je Mega mogla da u potpunosti istopi prednost gostiju koja je na sedam minuta pre isteka četvrtog kvartala iznosila 21 poen (59:80).

Da nije bilo njegove prisebnosti u šutu za tri poena i prilikom saradnje sa Kampacom, scenario bi zaličio na onaj iz Zagreba, kada su crveno-beli, po sličnom receptu, kapitulirali.

– Dobra utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu. Posle smo malo spustili gas, nismo imali dovoljno koncentracije, što su oni iskoristili da priđu na dva poseda, ali na kraju smo preokrenuli sve u našu korist i pobedili, što je najbitnije. Sad se spremamo za sledeće utakmice – poručio je Dobrić posle meča.

Osvrnio se 29-godišnji košarkaš i na naredni evroligaški izazov u formi prvoplasiranog Olimpijakosa.

– Idemo da pobedimo, kao i svaku utakmicu. Znamo kakav su protivnik, ali nećemo dići ruke i odustati. Niko ne igra da bi izgubio, ekipa će se sigurno dobro spremiti i da uz publiku pokušamo da dođemo do pobede – naveo je strelac 23 poena u pobedi nad Megom, apostrofirajući koncentraciju kao ključan faktor u predstojećem duelu sa atinskim crveno-belima.

– Ključ će biti koncentracija. Da uradimo stvari koje se dogovorimo i ako budemo imali energiju kao na prethodnim utakmicama Evrolige, možemo do pobede. Olimpijakos je pokazao izuzetan kvalitet ali pobedili smo ih u Atini, mislim da možemo i u Beogradu.

Prokomentarisao je Dobrić i plodonosnu saradnju sa Kampacom.

– Volim da igram sa njim. Takav pregled igre mi odgovara, kad imam takvog plejmejkera koji zna pravovremeno da me uposli, pronađe na terenu. Stvarno je uživanje igrati sa njim, ja samo pratim, uglavnom, on je zaslužan za sve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari