Ivana Španović bez medalje u Tokiju, zlato za Mihambo 1Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović nije uspela danas da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je finale završila kao četvrta.

Srpska rekorderka i bronzana iz Rija je najbolji rezultat u finalu ostvarila u drugoj seriji kada je skočila šest metara i 91 centimetar, što je za devet centimetra manje nego što je skakala u kvalifikacijama.

Španović je u prvoj seriji skočila 6,71, u drugoj 6,91, a u trećoj 6,84. U četvrtoj je prestupila, u petoj bila najslabija sa 6,63, dok je šestoj skočila 6,72 metar

Zlatnu medalju osvojila je Nemica Malaika Mihambo s preskočenih sedam metara u poslednjoj seriji.

Srebro je pripalo Amerikanki Britni Ris koja je skočila 6,97 metara, dok je skok od 6,91 doneo bronzu Esi Brume iz Nigerije.

„Najjeftinija medalja koja je mogla da se osvoji“

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas, posle osvojenog četvrtog mesta, da je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju bila „najjeftinija“ zlatna medalja koju je mogla da osvoji.

„Kada ne uradiš ono što si planirao, onda ti je sasvim svejedno koji je plasman. Bila je ovo ‘najjeftinija’ zlatna medalja koja je mogla da se osvoji. Nemam potrebu bilo šta da kažem – završilo se kako se završilo. Verovatno ću sutra znati šta da kažem, prvo sebi pa onda i svima ostalima. U svakom slučaju, hvala na podršci“, rekla je Španović za Radio televiziju Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari