Olimpijakos poveo u finalnoj seriji 1Foto: EPA/ TOLGA BOZOGLU

U prvoj utakmici grčkog košarkaškog prvenstva slavio je Olimpijakos protiv svog najljućeg rivala Panatinaikosa 63:58 (19:10, 16:23,13:17, 15:8) i tako poveo u seriji 1:0.

Najbolji u redovima domaćih bili su Printezis i Milutinov sa po 12 poena, dok je za „zelene“ Rivers postigao 16, a Burusis 13 poena.

U većem delu meča sem prve četvrtine u kojoj su izabranici Janisa Sveropulosa postigli čak četiri trojke videli smo izjednačen meč sa mnogo preokreta i lepih poteza, ali je na kraju presudila hladokrvnost vicešampiona Evrope i bolja rešenja u napadu, budući da su gosti povezali nekoliko akcija bez ikakvog košgeterskog učinka na tri minuta do kraja, što su „crveno-beli“ iz Pireja iskoristili i odlepili se na +5. Ni svi pokušaji Ćavija Paskvala i brojne izmene koje je vršio u finišu utakmice nisu pomogle njegovim izabranicima da se trgnu i makar u odbrani kako treba odreaguju, pa je na kraju sasvim zasluženo tim Janisa Sveropulosa na kraju slavio i poneo prednost u grugi meč finalne serije koji je na programu u četvrtak uveče u OAKI, gde će Panatinaikos pokušati da pred svojom poblikom pobedi i vrati seriju u Pirej.

Finale se igra na tri dobijene utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari