Olimpijakos trojkama srušio Fenerbahče, Barselona prejaka za Žalgiris na startu plej-ofa 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Favoriti su opravdali očekivanja na startu plej-ofa. Žalgiris se preslabim pokazao na terenu Barselone (91:69), dok je Fenerbahče pružio veći otpor, ali nedovoljan da bi ugrozio Olimpijakos u Atini (79:68).

Možda se očekivalo da Žalgiris u većoj meri izmori Katalonce, međutim, meč je od starta bio rezultatski nezanimljiv.

Barsleona je brzo stekla dvocifrenu prednost koju su inicirali Mirotić i Šanli (20:6). Ne samo da su igrači iz centarske linije dominirali već je kompletna igra u napadu Barse odlično funkcionisala.

Na više od 50 odsto uspešnosti u šutu sa distance (14/26) ni kvalitetnije ekipe od Žalgirisa ne bi imale velike šanse protiv Barselone.

Centar Šanli bio je najefikasniji akter meča sa 17 poena, dva manje ubacio je Mirotić, dok su dvocifreni bili i Jokubaitis (12p), Abrines i Kjurik sa po 10.

Na poraženoj strani je jedina svetla tačka bio Brazdeikis sa 14 poena.

Znatno neizvesnije je bilo u Atini, naročito u prvom poluvremenu u kome su gosti imali i prednost od šest poena (26:32). Ipak, u nastavku je Olimpijakos impresivno šutirao sa distance, ubacivši čak deset trojki iz šesnaest pokušaja.

Ajzea Kenan je bio fantastičan u trećoj četvrtini; nekadašnji NBA košarkaš pogodio je čak četiri trojke, dok je njegovim stopama u poslednjoj deonici krenuo Šakil Mekisik.

Amerikanac je i definitivno slomio otpor gostiju u poslednja tri minuta vezavši isto toliko pogodaka sa distance.

Pokušao je Fener da iznenadi favorita; imao je Marko Gudurić finih sekvenci, baš i kao Džonatan Motli, međutim, izostala je podrška ostalih saigrača.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Vezenkov sa 19 poena, Kenan je ubaico poen manje, dok je Mekisik utakmicu završio sa 11 poena.

Na poraženoj strani četvorica igrača bila su dvocifrena. Motli je bio najefikasniji sa 15 poena, Pjer je dodao 13, Gudurić 12 uz šest asistencija, dok je Hejs dodao 11.

Naredni mečevi takođe će se odigrati u Barseloni i Atini a zakazani su za petak. Serija se igra na tri dobijene po sistemu 2-2-1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari