Ono što nije uspela Crvena zvezda trebalo bi Partizan - Alba mora pasti 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Večiti srpski rivali večeras će igrati protiv nemačkih košarkaških velikana. U teoriji, Crvenu zvezdu očekuje teži zadatak u Minhenu, protiv Bajerna, dok bi Partizan napokon trebalo da pokaže košarkašku „negostoljubivost“ prema Albi.

Jesu Albatrosi trenutno ekipa sa najlošijim evroligaškim skorom (7-15) ali postoje košarkaški parametri koji ukazuju na to da je u pitanju vrlo kvalitetan sastav kadar da namuči, ponekad i nadigra bolje od sebe.

Statistički, evidentno je da Albi nekako odgovaraju srpski timovi, pre svega mečevi protiv Crvene zvezde i Partizana.

Nikada nisu Berlinci bili impresionirani ambijentom, naročito, u nekadašnjem Pioniru, što su prošle nedelje pokazali protiv Zvezde, preslišavši je, kao retko koji evroligaški rival od starta sezone.

U Partizanu još uvek pamte i analiziraju poraz u Berlinu na početku povratničke takmičarske evroligaške godine.

– Odigrali su izvanrednu utakmicu u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju. Ritam im daju plejmejkeri koji se menjaju i uvek neko iskoči i odigra veoma dobru utakmicu. Pokriveni su na svim pozicijama, mogu da igraju sa pokretljivim igračima na poziciji pet, a mogu i sa ovim dominantnim igračem od 220 centimetara koji takođe pomaže ekipi. S njim je to druga odbrana i drugi način igre u napadu. Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih u 1. kolu Evrolige – uverava Željko Obradović.

Alba je odigrala jedanaest evroligaških mečeva protiv večitih rivala i na čak devet je slavila.

Doduše, jedini sa Partizanom odigrala je na startu sezone, što, pak, ne menja utisak da je sistem koji neguje jedinstven i vrlo nezahvalan za rivalske odbrane.

– Oni će doći spremni da odigraju dobru utakmicu. Njihov učinak na tabeli ne svedoči o tome koliko su dobar tim. Moramo na meč doći spremni za sve što su pripremili. Alba nas je ubedljivo savladala u prvom meču sezone, tako da će nam to sigurno biti dodatna motivacija. U prošlom kolu su pobedili u Beogradu i sada se vraćaju sa željom da ponove taj uspeh. Ponavljam, moramo biti spremni – posvedočio je o snazi Albe i Kevin Panter, kapiten crno-belih.

Veliki doprinos igri trebalo bi da ima Jam Madar, koji je u prethodnom kolu i duelu sa Fenerbahčeom bio jedan od boljih igrača sa 15 datih poena.

– Dobro je da igramo pred našim navijačima. Biće teško igrati, pošto smo izgubili prošlu utakmicu. Gledali smo ih, igraju malo drugačije od svih ostalih timova u Evroligi. Moramo da se spremimo na najbolji način i da budemo spremni za veliku borbu. Znamo da nema lakih utakmica u Evroligi. Nema veze što su poslednji na tabeli, i dalje imaju talenta i mogu da nam naude. Treba da budemo spremni da odgovorimo na sve čime mogu da nas napadnu. Moramo da dobijemo ovu utakmicu. Moramo da pobedimo, jedva čekamo ovu važnu utakmicu.

Partizan je na skoru 13-12. Pobeda nad Albom predstavljala bi odličnu uvertiru pred vezana gostovanja Milanu i Virtusu, odnosno duele sa Realom, Barselonom i Olimpijakosom u Beogradskoj areni i to sve do kraja marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari