"Orlići" u tri minuta ostali bez pobede nad Češkom i prvog mesta, protiv Austrije za polufinale Evropskog prvenstva 1foto:FSS.rs

Fudbaleri Srbije vodili sve do 89. minuta, ali su vršnjaci u dresovima Češke za tri minuta napravili preokret i poslali „orliće“ na Austriju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva (4:3).

Selektor Jovan Damjanović odlučio je da za poslednji meč u grupi izvede kombinovan sastav, s obzirom na to da su sa dve pobede nad Ukrajinom i Kiprom njegovi puleni obezbedili plasman među osam najboljih i pre meča sa Češkom.

Vodili su fudbaleri Srbije rođeni 2007. i mlađi u čak tri navrata, ali su svaki put Česi uspevali da se vrate, a na kraju su nagrađeni i za ogromnu upornost.

Nažalost „orlići“ su na jeftin način primili poslednja dva gola tako što je prvo Belžik neometano šutirao sa 16 metara, a potom je je usamljen Kolišek sa pet metara samo ubacio loptu u mrežu za konačnih 4:3.

Lako je moglo da se desi da Srbija u 83. minutu povede sa dva gola razlike, ali Cvetković nije uspeo da realizuje kontru iz veoma izgledne pozicije.

Srbija je odlično startovala, mladi Kostov, godinu dana mlađi od nosilaca generacije, pogodio je na sjajan način već u 7. minutu.

 

Češka je brzo izjednačila, ali je Kostić pogodio za 2:1 nakon odlične akcije u kojoj su učestvovali Ranković, dok je Premović izvanredno centrirao sa leve strane.

Sa minimalnom prednošću Srbija je otišla na poluvreme, ali je penal dosuđen za Češku posle sumnjivo dosuđene ruke jednog našeg fudbalera doveo do promene momentuma.

S obzirom na to da na Evropskom prvenstvu ne postoji VAR tehnologija, Belžik je sa penala poravnao na 2:2 u 64. minutu.

Uspeo je Cvetković, neposredno nakon ulaska u igru, da ponovo dovede Srbiju u vođstvo, nažalost i da promaši zicer u 83. minutu, ali su uporni Česi na kraju napravili preokret i kao neporaženi u grupi zakazali četvrtfinalni okršaj sa Danskom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari