Orlovi sleteli u Beograd (FOTO/VIDEO) 1Foto: Twitter

Večeras u 20.20 časova sleteo je specijalni čarter let iz Lisabona u kojem je bila naša fudbalska reprezentacija, objavio je na Tviteru Er Srbija.

Orlovi su u odlučujućem meču kvalifikacija za plasman na Svetsko prvensvo na „Lužu“ pobedili selekciju Portugala pogotkom Aleksandara Mitrovića u 90. minutu i drugi put uzastopno overili munijalsku vizu.

Reprezentacija Srbije doputovala je večeras na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, iz Portugala, gde je sinoć u Lisabonu pobedila sa 2:1 i u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama obezbedila direktan plasman na Mundijal.

 

Navijači su dočekali junake iz Lisabona, skandiralo se Piksiju, Mitru, Tadiću, Sergeju… Skandiralo se Srbiji. Zasluženo.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je bilo mnogo pritiska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da je najvažnije da je ekipa predstavila zemlju na najbolji način, plasmanom na turnir u Kataru.

„Čekali smo da se vratimo kući i dočekali bogu hvala. Sve je u najboljem redu, atmosfera je odlična, sve što je uradjeno je zasluženo. Srbija ima pravo da slavi“, rekao je Stojković novinarima na aerodromu u Beogradu.

Na pitanje o čemu sada sanjate, on je odgovorio: „Da odem kući“.

„Previše je bilo pritiska i svega, rezultata, igre, ali najvažnije je da smo reprezentovali zemlju na najbolji način. Mislim da nema limita što se igrača tiče. Njima tek predstoji lepa budućnost“, ocenio je selektor.

 

Strelac pobedonosnog gola u 90. minutu Aleksandar Mitrović rekao je da će ekipa proslaviti veliki uspeh i da još ne razmišlja o rivalima na Svetskom prvenstvu.

Upitan šta je uticalo da ekipa pređe na ofanzivan fudbal, Mitrović je odgovorio: „Selektor“.

„Doneo je novu energiju, nešto novo, nešto što nismo imali. Velike, velike zasluge. Izvukao je najbolje iz svakog igrača, napravio je tim, napravio je kolektiv. Daje nam motivaciju da guramo i da nižemo nove uspehe“, naveo je on.

Novinari su podsetili Mitrovića i na neuspeh protiv Škotske posle jedanaesteraca u finalu baraža za Evropsko prvenstvo.

„Život piše romane, ovo je jedna lepa priča koju ću da pamtim, lepa stranica u karijeri. Naučio sam mnogo, lepo veče, teških godinu dana od prošlih penala, sve se vratilo i naplatilo. Ide novih godinu dana priprema za Katar, ide lepši period. Ostvarili smo cilj, sada postavljamo nove, treba da uživamo u ovome i pripremamo se za ono što predstoji“, dodao je najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije.

On je nedavno rekao da bi želeo da igra protiv Brazila.

„Možemo sa svima da igramo, sa ovim selektorom, sa ovom ekipom, sa ovim mentalitetom. I želimo da igramo sa svima, želimo da igramo sa najboljima, da se nadmećemo pa da vidimo dokle možemo da doguramo“, rekao je Mitrović.

Kapiten Srbije Dušan Tadić rekao je da je selektor bio ključan za uspeh.

„Naravno i stručni štab, ljudi kojima se okružio stvarno je zadovoljstvo videti bivše igrače u štabu. To mnogo znači, vidi se uticaj selektora. Nebitno nam je protiv koga igramo, protiv svakoga hoćemo da pobedimo i da dominiramo. To nam je falilo u prošlosti, previše smo razmišljali o drugima, a ne o sebi. Sada razmišljamo o sebi. Ne interesuje nas ko je na protivničkoj strani, zato je i pala velika ekipa“, naveo je on.

Upitan za igru nazvanu „piksizam“, Tadić je rekao da je to lep izraz.

„Najbitnije je da pobedjujemo, da su momci srećni, da može narod da se ponosi nama“, dodao je.

Na pitanje o mogućim protivnicima, Tadić je rekao da je daleko turnir, ali da bi bilo lepo da ekipa dobije teške protivnike. Na komentar da je tešio Ronalda i da bi to mogao i sa Lionelom Mesijem, Tadić je rekao: „Bilo bi lepo“.

Tadić je jedan od najboljih asistenata u kvalifikacijama.

„Asistencije su moj zaštitni znak i drago mi je zbog toga. To je način na koji ekipa igra. Kad ekipa igra dobro svakom pojedincu je lako da dodje do izražaja“, naveo je on.

Srbija je pre četiri godine igrala na Mundijalu u Rusiji, a Tadić je rekao da je važan kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

„To mora da postane normalno za Srbiju. Ova ekipa sve može, ali postepeno, korak po korak“, dodao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari