Ostoja Mijailović izabran za predsednika JSD Partizan, Milorad Vučelić se obraća u 20.00 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, izabran je u prostorijama teniskog kluba za novog predsednika JSD Partizan. Skupština nije održana u prostorijama gde je planirano jer delegatima odnosno ovlašćenim predstavnicima klubova iz porodice JSD od privatnog obezbeđenja nije dozvoljen ulazak.

Mijailović je, nakon što pojedinim delegatima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sednici skupštine, odlučio da se Skupština sa 52 glasa, koliko sobom nose predstavnici klubova koji su došli u prostorije teniskog kluba, od 93 moguća, odnosno od 86 koji su se danas pojavili, održi tu uz prisustvo novinara. Kojima ulaz u prostorije na Stadionu Partizana takođe nije bio dozvoljen.

„Mislim da nije fer i pošteno da Miloš Vazura kao predstavnik fudbalskog kluba odlučuje ko može, a ko ne može da uđe“, rekao je Mijailović kada je izašao sa stadiona.

„Nisam se na ovaj korak odlučio zato što sam dokon, već mi se dosta predstavnika klubova obratilo sa željom da se priključe vozu u dobroj organizaciji poput košarkaškog kluba Partizan. Nikome nisam obećao da ću ja kao predsednik JSD obezbediti kompletne budžete, ali sam prepoznao želju i volju u svima vama da razvijate vaše sekcije. Obećao sam redovne sastanke, da ćemo tražiti sponzore, radićemo na tome da država uloži novac u stadion i komplekse oko njega. Mora da se radi i rezultati će doći. Mogu da obećam da će biti barem sto puta bolje nego danas“, rekao je Mijailović.

Kad je proveren kvorum Skupština JSD je organizovana po ranije utvrđenom dnevnom redu, Mijailović je izabran za predsednika JSD, a u Upravni odbor između ostalih Željko Obradović, Marko Nikolić bivši trener fudbalskog kluba, Andrea Arsović, Filip Filipović, Đorđe Višacki… Za Generalnog sekretara JSD izabran je legendarni odbojkaš Željko Tanasković.

U isto vreme drugi kandidat za predsednika JSD Partizan, Milorad Vučelić, kome je mandat istekao još 2019. godine, navodno je održao drugu Skupštinu i najavio je obraćanje javnosti u 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari