Otvoren teren "Paspalj" 1Foto: FoNet/Beoinfo

Sportski kompleks „Šljunkara“ na Zvezdari obnovljen je u okviru akcije kompanije Mozzart, a novo košarkaško igralište ponelo je ime legende jugoslovenske košarkaške Žarka Paspalja, koji je, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem danas i otvorio novo igralište.

Svi koji vole sport, od sada će u igri pod koševima moći da uživaju u uslovima kakve imaju profesionalci – na novoj specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama, navodi se u saopštenju kompanije.

Obnovljene su tribine i rekonstruisana teretana na otvorenom, a svoj kutak dobili su i psi za koje je izdvojena uređena zelena površina.

Šutiranjem sa linije za trojku, osim što su se nadmetali za vredne novčane nagrade, najbolji strelci prikupili su 150.000 dinara koje će kompanija Mozzart donirati porodilištu KBC Zvezdara.

Otvaranje terena nazvanog po meni, vraća me u detinjstvo i ponovo osećam ushićenje kao kada sam davao svoje prve koševe i maštao o velikim podvizima. Ostvario sam sve svoje košarkaške snove, i ovo je danas kruna svega što sam gradio, neizmerno sam ponosan, rekao je Paspalj.

Radojičić je zahvalio kompaniji Mozzart i podsetio da i Grad Beograd aktivno obnavlja igrališta za decu, teretane na otvorenom i sportske terene.

Akcija „Sto terena za jednu igru“ polako se približava cilju, a to je osim 100 obnovljenih terena, bolji i kvalitetniji život naše dece i svih građana, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari