Ovi momci su šampioni 1Foto: STARSPORT

Već u trećem kolu Superlige Srbije viđen je bio vaterpolo derbi na bazenu 11. april. Prebogati i silno pojačani Novi Beograd savladao je aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona, kragujevački Radnički – 18:14 i tako nagovestio da je spreman da ove sezone poosvaja sve moguće trofeje.

Jesu Kragujevčani sačuvali osovinu tima iz prethodne takmičarske godine; pridodali dokazanog hrvatskog sidraša Josipa Vrlića i sjajnog šutera Miloša Ćuka, međutim protiv drim-tima evropskog i svetskog formata jednostavno nisu mogli da izdrže intezitet utakmice.

Zbog nešto čudnijeg sudijskog kriterijuma, čak je i trener Radničkog, Uroš Stevanović isključen, a okolnosti su bile takve da im je na kraju presudio njihov prošlosezonski lider, Strahinja Rašovi, sa pet golova.

Zbog dobrog političkog vladanja, Aleksandar Šapić, prvi čovek Vaterpolo kluba Novi Beograd, inače, prvobitno zamišljenog kao razvojni klub koji će okupljati dečake sa opštine Novi Beograd, nagrađen je sa astronomskim budžetom od neka tri miliona evra po sezoni, uprkos činjenici da je u pitanju klub skromne tradicije i renomea neuporedivog sa onim koji imaju Partizan i Crvena zvezda. Ne obazirući se na navedene činjenice, naši najbolji vaterpolisti poput Mandića, Jakšića, Pijetlovića, Drašovića, Rašovića pristali su da letos dođu u klub, nagrađeni adekvantim ugovorima.

Sa strancima formata Perkovića, Vlahopulosa, Šušiašvilija, Pedra stvoren je srpki „Pro Reko“ koji je počeo sa demonstracijom sile.

–  Mislim da je za publiku i sve ljubitelje vaterpola ovo bila izvanredna uvertira za domaće prvenstvo. Ovako prelep ambijent je bio i vatreno krštenje za nas. To se na neki način odrazilo i na ekipu u prvoj četvrtini, ali pošto su ovi momci svi šampioni, u drugoj četvrtini su odigrali onako kako znaju i vratili smo utakmcu u kolosek koji smo želeli. Očekivano je bilo da se prva prava provera u novoj sezoni, kada se ekipe još dovoljno ne poznaju, završi sa ovako velikim brojem golova – naveo je Vujasinović.

-Time ne možemo da budemo zadovoljni, ali bilo je bitno da dođemo do tri boda i pokažemo određenu agresivnost, u čemo smo uspeli. Mislim da smo na pravom putu i da spremni dočekujemo naredne veoma važne mečeve – poručio je Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari