Pablo Laso otkrio: U Miciću sam video naslednika Dončića u Realu, godinama sam pokušavao da ga dovedem 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pablo Laso je sinonim poslednjih najvećih uspeha Real Madrida. Iako će od naredne sezone predvoditi minhenski Bajern, vodeći „kraljevski“ klub u prethodnoj deceniji jednu želju nije uspeo da ostvari, uprkos tome što je nizao uspehe.

Nisu se Real i Laso rastali na džentlmesnki način, naprotiv. Sjajni stručnjak je smatrao da je sposoban da i dalje bude trener, nakon što je doživeo infarkt, dok su vodeći ljudi kluba bili mišljenja da bi trebalo da dođe do smene na kormilu.

Ćus Mateo je u tek završenoj sezoni osvojio Evroligu, ali je kao trener Reala ostao bez domaćih trofeja.

U tom periodu, njegov mentor, Pablo Laso odmarao je vagajući koju će ponudu prihvatiti. Odlučio se na kraju da izabere minhenski Bajern.

Odmor tokom nedavno završene takmičerske godine iskoristio je i da objavi knjigu u kojoj je otkrio i da je žarko želeo Vasilija Micića, kojeg je smatrao najboljim naslednikom Luke Dončića na mestu organizatora igre „kraljevskog kluba“.

– Dočekali smo 2018. godinu sa željomo da budemo šampioni Evrope drugi put u četiri sezone, ali smo morali da se reorganizujemo i da pronađemo novo oružje posle Dončićevog odlaska u NBA. Za kreiranje tima neophodno je da imate jasan pogled ka budućnosti jer je veoma teško pronaći glavne igrače – istakao je Laso.

Iako se klub tog leta pojačao, Laso je smatrao da nije dovede lider.

– Tog leta su stigli Klemen Prepelič i Gabrijel Dek, ipak, izmakao nam je veliki potpis, onaj koji bi sve promenio. Srpski košarkaš Vasilije Micić. Ostali su primeri Prepeliča i Nikolasa Laprovitole, igrača koji su stigli naredne sezone, niko ne sumnja u njihov kvalitet, ali je poenta da niko nije razmišljao da su tip igrača kakav je potreban klubu.

U sezoni 2017/18 Real je u Beogradu osvojio Evroligu, a na Fajnal foru je bio i Žalgirs, kome je igru organizovao upravo Vasilije Micić.

Na kraju te sezone, Laso je insistirao na tome da Micić pređe u redove Madriđana, ali je srpski plej na kraju završio u Efesu.

– Micić, kojeg smo želeli, nije došao ni 2018. godine, kada je još bio član Žalgirisa, ni 2019. kada je već eksplodirao u Efesu i njegovo angažovanje se veoma zakomplikovalo. U Beogradu smo, pre nego što smo postali šampioni Evrope, već bili ubeđeni da je Micić najbolja zamena za Dončića. Razgovarao sam sa njim više puta leta 2018. i sledeće godine. Pokušao sam, ali mi je u jednom od tih razgovora dao snažne argumente. Tada smo pričali o Majku Džejmsu, koji bi bio dobra alternativa, ali ni on nije došao – iskreno je napisao sjajni španski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari