Nikola Milutinov ostvario veliku želju: Srpski centar po drugi put u Olimpijakosu 1foto:Olimpiakos

Neskirveno je Nikola Milutinov postavio prioritet, nakon isteka saradnje sa CSKA. Imao je veliku želju da se ponovo nastani u Atini i u tom nastojanju je uspeo.

Olimpijakos je odmah stupio u kontakt sa srpskim centrom, čim mu je istekla ugovorna obaveza sa CSKA.

Milutinov je odlučio da po odlasku iz Moskve otputuje u Atinu na odmor, što su iskoristili operativci iz Olimpijakosa kako bi konkretizovali nameru da ga vrate u klub.

Imao je Milutinov i unosnije ponude u poređenju sa onime što mu je nudio Oli, ali je na kraju prevagnula želja da se vrati u sredinu u kojoj se najkomotnije oseća.

Nakon odlaska iz Olimpijakosa pre tri sezone, Milutinov je svako leto odlazio u Grčku i provodio dane sa nekadašnjim saigračima.

Koliko je blizak sa pojedincima koji su i danas u ekipi (Slukas i Papanikolau, pre svih) bilo je evidnetno i po tome što je pozivan na svadbe i porodična veselja.

U takvim okolnostima, konkurenti Olimpijakosu nisu imali velike šanse da ga nagovore kako bi promenio odluku i prihvatio neku od unosnijih ponuda.

– Pre tri godine sam rekao da ću se vratiti i to sam ispunio. Moje srce je ovde, moji prijatelji su ovde – napisao je Nikola Milutinov na svom Instagram profilu.

Reprezentativac Srbije je u prvom mandatu u Olimpijakosu proiveo pet sezona tokom kojih je u dva navrata bio šampion Grčke, a u sezoni 2016/17 igrao je u finalu Evrolige.

Dvadeset devetogodišnji srpski centar naredne sezone će započeti  desetu sezonu u Evroligi. On je do sada u evroligaškoj karijeri upisao ukupno 1.497 poena, 1.106 skokova i 177 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari