„Parni valjak“ tone 1Foto: Starsport

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi ova Partizanova sezona mogla biti još gora od prethodne, upamćene kao jedna od najlošijih u novijoj istoriji kluba iz Humske.

Crno-beli su posle ispadanja iz Evrope u sezoni kupanja vezali i drugi kiks u prvenstvu, pa posle sinoćnjeg poraza od Napretka -1:2 (0:1) imaju jedan bod iz dva kruga borbe za domaću titulu, koja im s ovakvim rezultatima i igrom deluje daleko kao Sunce Zemlji.

To što su u Kruševcu dali prvi gol posle bezmalo 400 minuta nije nikakva uteha za činjenicu da su duplo puta kapitulirali protiv „čarapana“, kao što je livada u gradu pod Bagdalom, pretenciozno nazvana fudbalskim terenom, neprihvatljiv izgovor za novi brodolom. A pametna i hrabra partija domaćina, koji je u prošlom kolu umalo pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu, tanak alibi za „podršku treneru Ivanu Tomiću čak i ako Partizan izgubi u Kruševcu“, javno obećanu od strane „vidovitog“ člana tzv. privremene uprave pogubljenog „parnog valjka“ Milorada Vučelića. Imao je prilično izmenjeni sastav Partizana više od igre u pojedinim delovima utakmice, nisu mu nedostajale ni šanse za pogodak, ali to mu nije ništa vredelo, jer su igrači Napretka umeli da ga kazne za nesigurnosti u odbrani i nepreciznosti u napadu. Prvo Nenad Šljivić iz (ne)spornog jedanaesterca, dosuđenog posle duela golmana Bojana Šaranova i Marka Gobeljića u 21. minutu, a onda i Josip Projić projektilom iza leđa nespremnog čuvara mreže Partizana (71), pa je iskorišćen penal Valerija Božinova, za faul nad kapitenom Sašom Ilićem, samo produžio navijačku lažnu nadu u preokret (86).

Tomić dao ostavku

“Utakmicu po jako lošem terenu prelomio je diskutabilan penal za Napredak. Niko se nije nadao ovakvom početku sezone. Ostaje nam svima da se zapitamo za neke stvari, posebno meni . Svaku odluku koju donesem prvo ću saopštiti upravi”, izjavio je trener Ivan Tomić posle meča, a onda podneo ostavku upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari