Partizan imao Efes u šaci, ali turski velikan izborio finale turnira u Atini 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zek Ledej promašio šut za produžetak (81:79).

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira u Atini. Crno-beli su u dramatičnom finišu utakmice poraženi od Efesa, iako su gotovo svo vreme vodili.

Na kraju su mogli da izbore makar produžetak, ali Zek Ledej nije bio precizan.

Partizan je kontrolisao meč sve do 35. minuta. Imao je prednost koja je neretko bila i dvocifrena međutim, u poslednjim minutima meča nanizao je seriju grešaka, a čini se da je u tom periodu najviše podbacio Pi Džej Doužir (3p).

Najviše problema odbrani srpskog velikana pravio je Vil Klajburn. I kada je izgledalo da Efes nema adekvatnih rešenja, Amerikanac je u izolacijama konstantno dolazio do egzekucije i time motivisao saigrače da izađu iz očigledne ofanzivne letargije.

Njegov zemljak i ovosezonski novajlija, Tompson je postigao pobedonosne poene i to na način da je prvo promašio, ali se brzo podigao sa poda i pokušaj Šejna Larkina pretvorio je u, ispostaviće se, kapitalnu prednost (81:79).

Imao je Partizan, potom, dovoljno vremena da organizuje poslednji napad ali je Ledej bio neprecizan.

Danilo Anđušić je napadački odigrao odličan meč. Postigao je 23 poena i čini se bio najkonstantniji od starta pripremnog perioda.

Partizan je prvu četvrtinu rešio rezultatski sa 23:12. Potencijalnom reprezentativcu Srbije u drugoj deonici napadački su se priključili Panter i Doužir međutim Efesova igra je sve više izgledala uigrano i osmišljeno. Klajburn je sa pet vezanih poena omogućio saigračima da na duži predah odu sa podnošljivih 43:40.

Crno-beli su u trećoj četvrtini podebljali razliku na maksimalnih 57:44. Kaminski je ubacio četiri poena u tom intervalu. Dobar deo meča presedeo je na klupi što je bila i moguća posledica loše partije protiv Studenstskog centra u finalu Superkupa ABA lige.

Presudna je bila poslednja četvrtina, koju su cno-beli odigrali izuzetno loše. Efes je napravio ključnu seriju od 14:0 tokom koje je Doužir pravio vezane greške u napadu i odbrani. Od 64:57, dvostruki osvajač Evrolige došao je do 71:64. Zahvaljujući Panteru, Partizan je uspeo da se vrati, povede 79:78 na 1:11 ali nije imao boljih napadačkih rešenja u odsutnim momentima. Kapiten crno-belih je promašio šut za tri u pretposlednjem napadu, što je Tompson umeo da iskoristi i omogući trijumf Efesu.

Osim Anđušića sa 23 poena, Panter je imao dvocifreni učinak sa 17, baš kao i Smajlagić (10p).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari