Apelaciona komisija Evropske fudbalske federacije odbila je žalbu Partizana na kaznu koju mu je pre desetak dana izrekla Disciplinska komisija UEFA. Mišel Vuler (Švajcarska), Bari Brajt (Engleska) i Gec Ajerc (Nemačka) ostali su nemi i gluvi na dokaze koje im je na jučerašnjoj sednici u Nionu priložila tročlana delegacija crno-belih, samo potvrđujući jednosezonsko proterivanje našeg kluba iz evro kupova i novčanu globu u iznosu od 50.

Apelaciona komisija Evropske fudbalske federacije odbila je žalbu Partizana na kaznu koju mu je pre desetak dana izrekla Disciplinska komisija UEFA. Mišel Vuler (Švajcarska), Bari Brajt (Engleska) i Gec Ajerc (Nemačka) ostali su nemi i gluvi na dokaze koje im je na jučerašnjoj sednici u Nionu priložila tročlana delegacija crno-belih, samo potvrđujući jednosezonsko proterivanje našeg kluba iz evro kupova i novčanu globu u iznosu od 50.000 švajcarskih franaka za huliganske ispade koje su fanovi srpskog viceprvaka pravili pre, za vreme i posle meča sa Zrinjskim u Mostaru.
– Dali smo sve od sebe u pokušaju da ukažemo na velike propuste organizatora tog meča i njihovu uzročno-posledičnu vezu sa neredima na tribinama. Ali, Apelaciona komisija nije htela da uvaži našu argumentaciju, već je ostala čvrsto pri zvaničnom izveštaju iz Mostara. Insistirali su na striktnoj primeni propisa UEFA i njenoj nameri da iskoreni huliganstvo na tribinama. Nije nam vredelo ni pozivanje na besprekornu organizaciju revanša sa Zrinjskim i kontinuirano dobre rezultate u Evropi. Samo su nas podsetili na činjenicu da smo, zbog ispada svojih navijača, poslednjih godina na svaka dva meča plaćali novčane kazne – prenosi nam sadržaj i ishod ovog sastanka generalni sekretar „parnog valjka“ Žarko Zečević, koji je više od sat iznosio odbranu crno-belih, potkrepljenu gomilom video snimaka i papira.

Rukavina: Napad na titulu

Ni krivi, ni dužni fudbaleri Partizana platiće visoku cenu divljanju svojih pristalica. Mada su na terenu pokazali da im je mesto u Evropi, narednih meseci boriće se samo za domaće trofeje.

– Do poslednjeg trenutka smo se nadali da će pobediti sportska pravda i da će nam 11:1 protiv Zrinjskog biti dovoljni za ostanak u Evropi. Na žalost, izgubili smo bitku u kojoj ništa nije zavisilo od nas. I ne samo mi, već ceo fudbal i sport u Srbiji. Jedina dobra stvar u ovoj tužnoj i teškoj priči je što konačno znamo na čemu smo. Nema više strepnje i iščekivanja, od danas svu svoju energiju i snagu usmeravamo na borbu za titulu i Kup – kaže kapiten crno-belih Antonio Rukavina.

Da nam Evropa više neće gledati kroz prste za ispade te vrste potvrđuje i upozorenje u obrazloženju odluke, koju su u ime Partizana primili Zečević, njegov zamenik Petrić i klupski portparol Vjetrović.
– Rečeno nam je da će svaki sledeći ispad navijača na utakmici bilo kog našeg kluba ili reprezentacije biti odmah i žestoko sankcionisan – otkriva prvi operativac crno-belih čijim su fudbalerima tako uzaludne bile goleade protiv Mostaraca (6:1, 5:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari